TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  25.10.2012 12:10:11

Přemysl Sobotka: Neměli bychom vyměnit českou korunu za nestabilní euro nebo rubl

PRAHA (MEDIAFAX) - Česká republika by si měla do budoucna podržet svou měnu a neměnit ji za nestabilní euro nebo dokonce rubl. Mezi prioritami své prezidentské kandidatury to ve čtvrtek uvedl kandidát občanských demokratů Přemysl Sobotka.

Zmocněnec volebního výboru Přemysla Sobotky ve čtvrtek ráno předal na ministerstvu vnitra kandidátní listiny s podpisy všech senátorů a poslanců ODS. "V tuto chvíli jim oficiálně děkuji. Při naší rozkolísané ODS je to unikátní sjednocené stanovisko od všech poslanců a senátorů," řekl Sobotka. Ministerstvo v nebližší době rozhodne, zda je vše v pořádku a oficiálně zaregistruje jeho kandidaturu.

Sobotka také představil klíčové priority, které chce zastávat v pozici prezidenta republiky. Ty nesou společný název Naše země.

Prvním heslem je Naše země, naše pravidla. "To znamená, aby pravidla a zákony platily stejně pro všechny, kteří chtějí žít v naši zemi," popsal Sobotka. Druhým jeho heslem je Naše země, naše kultura. "Všichni víme, že kultura a prostředí, ve kterém žijeme, je základem každé společnosti a teze o multikulturalismu je v této chvíli téměř mrtvá," uvedl.

Třetím heslem je Naše země, naše koruna. "Naše koruna je stabilní, je pevná a v žádném případě bychom ji neměli vyměnit za nestabilní euro a samozřejmě ani za rubl," vysvětlil Sobotka.

Ten by také chtěl co nejvíce přispět k tomu, aby každý Čech cítil hrdost na svou zemi. Tuto jeho snahu má reprezentovat heslo Naše země, naše hrdost.

Poslední klíčovou prioritou je otázka svrchovanosti České republiky. "Jsme odpovědni za život v naší zemi a za naši samostatnost v Evropské unii. Musíme si ji hlídat sami a prezident by měl jít příkladem," řekl kandidát ODS.

Sobotka také naznačil, jak bude vypadat jeho kampaň v příštích měsících. Svůj program chce zviditelnit pomocí internetu, billboardů a tištěných médií, a to zejména v období významných dnů České republiky. Za klíčovou také považuje svou účast na debatách prezidentských kandidátů.

"Při těchto debatách se jasně ukazují skutečné hodnoty, vize a obsah nabídky jednotlivých kandidátů," řekl Sobotka s tím, že někteří jiní kandidáti si to zřejmě pletou s kandidaturou na premiéra. "Zatím jsem těchto besed absolvoval sedm a máme naplánováno dalších dvacet do konce roku," dodal Sobotka.

Sázet bude také na výjezdy do jednotlivých regionů a kontaktní kampaň. " Určitě ale upozorňuji všechny diváky a čtenáře, že o Vánocích pod stromek mě nikdo nedostane a kampaň o vánočních svátcích dělat nebudu," uzavřel kandidát občanských demokratů.

Miroslav Kyncl, kyncl@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Zprávy o koruně

St 08:25 Koruna ve velikonočním módu (ČSOB-Dealing) Měny-forex







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688