eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  24.10.2012 09:01:47

Stručné shrnutí US trhů dne 23.10.12 – Nasdaq Composite pod 3 tis. body

Úterní obchodní seance pokračovala v negativním sentimentu na trzích, který se objevil v souvislosti s některými nepodařenými hospodářskými výsledky velkých firem a lídrů sektorů. Pokud k tomu přičteme i snížení kreditního ratingu 5 španělských regionů (včetně Katalánska) od ratingové agentury Moody´s, máme poskládanou mozaiku druhého obchodního dne a nelze se tedy divit, že indexy signifikantně poklesly.

Trhy resp. participanti trhu se sice ještě pokusili o obrat, když Nasdaq krátce prokázal mírnou rezistenci vůči větším ztrátám, ale celkově se předmětná snaha ukázala jako marná a dočkali jsme v případě indexu DJIA nejhoršího zakončení od června t.r. a Nasdaq Composite zůstal pod psychologicko-technickou hranicí 3 tis. bodů.

Pokud se na trhy podíváme sektorovým prizmatem, k nejslabším patřily materiály. Výrobci oceli ztrácely v návaznosti na HV firmy AK Steel, které sice překonaly zisk a příjmy byl in-line, nicméně firma předpokládá ve 4.Q. čistou ztrátu. S touto společností se pak svezly dolů i Arcellor Mittal, Cliffs Natural Resources, Nucor a US Steel. Také chemické tituly byly ovlivněny nevýraznými HV firmy DuPont a zaznamenaly korekci. Technologie patřily k těm odvětvím, které výkonnostně mírně předčily širší trh. Společnost Apple představila iPad Mini s cenou 329 USD a dále oznámila čtvrtou generaci iPad a nový desktop počítač. DJ Transportation Average vykázal lepší výkon než ostatní průmysly a posílil o 0,9%.

Richmond FED reportoval index obchodních podmínek za říjen, který klesl na -7 bodů ve srovnání s předchozím měsícem s číslem +4 body. Pokračuje tak trend smíšených indikátorů o průmyslové aktivitě, když předtím podobné indexy hlásily NY a Philadelphia FED.

Hlavní US akciové indexy se tak sesunuly do těchto nižších bodových stavů: DJIA 13102,53 bodů (-1,82%)  a jedná se o nejhorší výkon od června t.r., Nasdaq Composite 2990,46 bodů (-0,88%) a SP 500 1413,11 bodů (-1,44%). Značný zdvih zaznamenal index volatility VIX, který na CBOE skončil na hodnotě 18,83 USD, tj. +2,21 USD, resp. +13,30%.

Na komoditních trzích se ropa zastavila na nejnižším stavu od července t.r. a konkrétně to byla ztráta 2,3% na 86,67 USD. Zlato končilo s 1% poklesem na 1709,40 USD. Aktuální pohled napovídá, že ropa je nyní na kursu 87,20 USD za barel a zlato je na ceně 1710,50 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2991.

Středa bude již vedle HV ve znamení makrodat v položkové skladbě index hypoték podle MBA, prodeje nových domů za září s očekáváním 385 tis., cenový index domů podle FHFA, následují zásoby ropy a zásadní událost týdne v podobě resultátu meetingu FOMC FED (18,30 hod. oznámení FOMC FED a 20,15 hod. poté vystoupení pro tisk s možným širším komentářem FED). Nicméně nečeká se od jednání takové důležité závěry oproti předchozím případům.

Trading v Asii se odvíjí negativně a Nikkei Average skončil -0,67%, HangSeng je -0,07% a Shanghai Composite je -0,14%.

Počáteční indikace US futures se zatím pohybují v plusech a DJIA je +24 bodů, Nasdaq 100 +6,50 bodů a SP 500 +4,30 bodů.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688