BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  17.10.2012 13:02:01

600% zhodnocení ? Shrnutí 2. týdne prvního kola investiční soutěže

Máme za sebou 2. týden prvního kola investiční soutěže, která probíhá na tzv. “demo“ fiktivních účtech. Každý soutěžící odstartoval hru se stejným počátečním kapitálem 30 000 .

První týden se nejlepšímu obchodníkovi podařilo zhodnotit počáteční vklad o více než 400 procent.  Druhý týden to bylo dokonce o něco více, a to téměř ve výši 600 procent.

Příjemným zjištěním tedy bylo, že pro hodně soutěžících už investování na kapitálových trzích není žádná neznámá. Svědčí o tom i fakt, že za jeden týden se jim bez problémů podařilo zhodnotit jejich účty v řádech 100, 200, 300 až 400 procent. Proto bude velmi zajímavé sledovat, jak se s trhy poperou v reálu. Tam už půjde o reálné zisky a ztráty. Průběžné výsledky obchodníků budete moci také sledovat na následující webové adrese: soutez.bossa.cz/results.

Na tomto místě je dobré připomenout, že ještě pořád máte šanci stát se v pořadí třetím obchodníkem týdne, získat od Bossy 10 000 a přímo postoupit do 2. kola soutěže. Nezáleží na tom, s jakým počátečním vkladem obchodní týden začnete, důležité je procentuální zhodnocení výchozí částky za daný týden.

Nejlepší na tom všem je, že druhého kola, které odstartuje 4. listopadu 2012 se můžete zúčastnit i tehdy, pokud jste do něj přímo nepostoupili! Zapojit se můžete velmi jednoduše. A to tak, že si otevřete reálný soutěžní účet a poté vložíte 10 000 (ne více, ne méně).

V druhém týdnu 1. kola se něžné pohlaví do soutěže zapojilo už v menším rozsahu ve srovnání s týdnem prvním. Přibylo 13 procent žen a 87 procent mužů.

Nejoblíbenějším investičním instrumentem mezi soutěžícími byl opět měnový pár EUR/USD. Ten se na celkovém počtu transakcí podílel až 47 procenty. Ve srovnání s předchozím týdnem tedy jeho popularita u investorů ještě více stoupla. Dále pak bylo investorsky populární zlato, ropa a GBP/USD, ve stejném pořadí, jako tomu bylo před týdnem.

Podíl jednotlivých instrumentů na celkovém počtu transakcí v 2. týdnu prvního kola soutěže nabízí následující graf:

Co se týče profitability obchodů, tak co do počtu ziskových transakcí ve srovnání se ztrátovými, si nejlépevedlaropa se 75 procenty ziskovosti. Dále pak následovalo zlato se 62 procenty. Na třetím místě v počtu kladných versus záporné obchody se umístil oblíbený měnový pár ERU/USD s 55 procenty.

Nejzajímavější pohyb z celkové nabídky investičních instrumentů společnosti Bossaměl uplynulý týden akciový index S&P 500. Ten měl jenom jeden směr, a to dolů. Od počáteční pondělní hodnoty 1454 bodů si odepsal 2.4 procenta, což je nejhorší týdenní výkon od června 2012.

Graf hodinový Futures na akciový index S&P500

Nejlepší a nejhorší obchod týdne

O zajímavý vývoj na finančních trzích se ve čtvrtek postarala zpráva ministerstva zemědělství USA, které zveřejnilo své odhady budoucího vývoje světových zásob a poptávky po jednotlivých komoditách. Tyto události se odrazily na nejziskovějším i nejztrátovějším obchodě uplynulého týdne. Ti, kteří byli ve správnou dobu na správném místě, a navíc ještě před zveřejněním těchto výsledků, se tak zařadili mezi nejúspěšnější obchodníky týdne.

Nejziskovějším obchodem uplynulého týdne byl nákup 0,6 jednotek Futures kontraktu kukuřice dne 10.10. 2012. Následným prodejem o den později investor inkasoval zisk téměř 60 000 . Soutěžící tak profitoval na výrazném pohybu, kdy kukuřice vystřelila na 3týdenní maximum, poté co zpráva odhalila, že světové zásoby této plodiny výrazně klesly po nejhorším suchu v USA za posledních 50 let.

Graf 4hodinový Futures kontrakty na kukuřici

Pozice otevřena 10.10.2012 na úrovni 733,13 a zavřena na 767,67.

Naopak nejztrátovějším obchodem byla krátká dvojnásobně větší pozice na futures kontraktu na plyn v tu samu dobu, kdy soutěžící ztratil 66 000 .

Graf 4hodinový Futures kontrakty na plyn

Krátká pozice otevřena 10.10. 2012 na úrovni 3,48 a zavřena na 3,613.

Poučením tedy je nenechat otevřené pozice bez dozoru v případě vyhlašování fundamentálních zpráv a vždy raději nastavit Stop Loss, který nás před výraznými ztrátami ochrání.

Dalším soutěžícím, který přímo postupuje do reálného kola s 10 000 od Bossy je obchodník s přezdívkou “menstar“. Za týden úspěšně zhodnotil svoji počáteční pozici o téměř 600 procent. Také využil výrazných cenových pohybů na komoditách. Tentokrát na pšenici. Vítězovi gratulujeme!


Sledujte také:
Zhodnocení prvního týdne obchodní soutěže BOSSA 

Manuál pro investiční soutěž BOSSA 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688