TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  16.10.2012 08:00:23

Nečas navrhuje kvůli daňovému balíčku kompromis

PRAHA (MEDIAFAX) - Drtivý pád občanských demokratů v krajských a senátních volbách považují regionální sdružení za chybu premiéra a předsedy strany Petra Nečase. Návrh na mou rezignaci nezazněl, sdělil v pondělí po jednání výkonné rady strany Nečas, který současně straníkům navrhl kompromis ohledně daňového balíčku.

"Výkonnou radu jsem seznámil s návrhem, který je přijatelný v ODS i v koalici," dodal Nečas. Detaily ale nechtěl komentovat. Projednání daňového balíčku, který obsahuje například i mnohými kritizované zvýšení sazeb DPH o jeden procentní bod, chce koalice schválit v Poslanecké sněmovně 23. října.

Nečas se také vyjádřil k jednání poslance Borise Šťastného, který chce, aby se do vedení strany vrátil prezident Václav Klaus jako čestný předseda. "ODS má ve stanovách stále institut čestného předsedy. Chuť k návratu by musela přijít od pana prezidenta. Pokud vím, on tehdy svůj odchod označil za definitivní," uvedl Nečas.

Předseda strany porážku ve volbách uznal, ale považuje to za daň, kterou strana zaplatila za to, že vede vládu a uskutečňuje reformy. Vedení ODS zodpovědnost za tento výsledek nenese, protože má odpovědnost hlavně za výkon vlády a sněmovní volby.

Jediným krajem ze třinácti, v němž ODS zvítězila, je Plzeňský, ovšem hejtmana v tomto kraji strana mít zřejmě nebude, protože nebude mít koaličního partnera. Lídrem v kraji byl bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Ten neuvažuje, že by se na podzimním kongresu ucházel o post šéfa strany. "Nevím, co se stane, ale opět zdůrazňuji, že neuvažuji v tuto chvíli o jiných variantách. Nicméně doba je turbulentní, počkejme na samotný kongres," řekl Pospíšil.

Šéfka sněmovny a místopředsedkyně strany Miroslava Němcová chce stejně jako Pospíšil svou pozici na kongresu na začátku listopadu obhájit.

Výsledek krajských voleb podle politologů posílil pozice stranických rebelů v čele s poslancem Petrem Tluchořem. Ten tvrdí, že za špatný volební výsledek nemohou krajští a senátní kandidáti ODS, ale to, že strana opustila program ODS.

Denisa Šindlerová, sindlerova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Daně a daňová přiznání - informace, termíny, formuláře



Více zpráv k tématu Daně






?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688