TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  11.10.2012 19:10:05

Olympijský hokej v roce 2014 budou vysílat Nova a Fanda

PRAHA (MEDIAFAX) - Skupina Nova zaznamenala významný úspěch v nákupu sportovních práv a získala vysílací práva na Zimní olympijské hry ze Soči v roce 2014 a Letní olympijské hry z Ria de Janeira v roce 2016.

Je to poprvé v české historii, kdy se oficiálním televizním partnerem pro olympijské vysílání stává komerční televize.

Nova získala na Zimních olympijských hrách ze Soči exkluzivní a kompletní vysílací práva na olympijský turnaj v ledním hokeji pro terestrické kanály na území České republiky. Součástí akvizice jsou také vysílací práva pro placené kanály na kompletní program celé zimní a letní olympiády pro sportovní kanál Nova Sport na území ČR a SR a internetové portály VOYO v obou těchto zemích.

„Ze zisku vysílacích práv na olympijské hry mám obrovskou radost, zejména získání práv na hokejový turnaj v Soči je pro Novu skvělá zpráva. Jsem přesvědčený o tom, že kanály skupiny Nova přinesou olympijské hry v Soči a Rio de Janeiru v té nejvyšší kvalitě, kterou si český divák bezesporu zaslouží,“ říká generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

Kromě práv na lední hokej pro pozemní kanály se oficiálním vysílatelem v oblastí placených televizí stane kanál Nova Sport. Po deseti letech vysílání tak bude moci Nova Sport poprvé ve své historii přinést svým předplatitelům všechen dostupný obsah z této nejvýznamnější sportovní události.

„Pro všechny v redakci Nova Sportu jsou olympijské hry velká výzva. Jsem přesvědčený o tom, že díky tomu, že máme v redakci za deset let vysílání Nova Sportu celou řadu kvalitních komentátorů a redaktorů, dokážeme divákům zprostředkovat olympijské vysílání ve špičkové kvalitě,“ dodává Marek Kindernay, ředitel kanálů Nova Sport a FANDA.

XXII. zimní olympijské hry přivítá ruské Soči ve dnech 7. až 23. února 2014. Soutěžit se bude ve dvou hlavních střediscích přímo ve městě Soči, které leží na pobřeží Černého moře, a také v kavkazském horském středisku Krasnaja Poljana. Mezinárodní olympijský výbor rozhodl o pořadatelství Soči na svém zasedání v Guatemale v roce 2007. V prvním kole hlasování sice jedna z metropolí Krasnodarského regionu prohrála s jihokorejským Pchjongčchangem, ve druhém ho ale těsně porazila.

Na programu olympiády v Soči se neobjeví žádný nový sport. Soutěžit se tak bude stejně jako ve Vancouveru 2010 v patnácti disciplínách. Celkový počet rozdělených medailových sad se ale zvýší z 86 na 98, a to hlavně díky rozšíření programu snowboardistů a freestyle lyžařů.

XXXI. letní olympijské hry se uskuteční od 5. do 21. srpna 2016 v brazilském Rio de Janeiro, o čemž rozhodlo zasedání Mezinárodního olympijského výboru v Kodani v roce 2009. Teprve potřetí v historii olympiádu uspořádá jižní polokoule, vůbec poprvé pak Jižní Amerika, stejně jako portugalsky mluvící země.

Šestimilionové Rio se tak připravuje na sportovně nejdůležitější období. Už v roce 2014 totiž bude jedním z pořadatelských měst fotbalového mistrovství světa. I proto je momentálně v rekonstrukci slavný stadión Maracana, který nově pojme 85 tisíc diváků a během olympiády bude hlavním stánkem.

Největší novinkou ve sportovním programu olympijských her bude zařazení golfu a sedmičkového rugby. Naopak další odvětví, jako softbal, závody na kolečkových bruslích, karate nebo squash s žádostmi o zařazení do programu olympijských her neuspěla. Mezinárodní jachtařská federace oznámila, že z programu vyškrtne windsurfing a nahradí ho kitesurfingem. Celkem se tak v Riu de Janeiru bude bojovat o 306 medailových sad ve 28 sportovních odvětvích.

Olympijské hry v roce 2016 se uskuteční ve čtyřech různých oblastech jihovýchodní Brazílie. Slavná pláž Copacabana uvidí soutěže v plážovém volejbalu, veslování, kanoistice nebo jachtingu. Oblast Deodoro nabídne boje sportovních střelců, vodních slalomářů, moderních pětibojařů nebo jezdců na horských kolech. Pozemní hokejisté, tenisté, dráhoví cyklisté a všichni plavci se o medaile poperou v oblasti Barra. A konečně atleti, lukostřelci nebo volejbalisté najdou domov v oblasti Maracana.

Tomáš Rambousek, sport@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688