Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Pojištění  |  08.10.2012 11:05:34

Hrozí další dívčí válka kvůli životnímu pojištění? 6 z 10 žen neví, že se jim zdraží pojistky

Ženám od příštího roku výrazně zdraží rizikové životní pojištění v důsledku sjednocení sazeb pro ženy a muže. Avšak 6 z 10 žen o tom vůbec neví. Přitom každý druhý Čech, který již o zdražení slyšel, s ním nesouhlasí. Tyto a další výsledky ukázal průzkum společnosti AWD proběhnuvší na reprezentativním vzorku české populace.

Zdražení, které zatíží řadu rodinných rozpočtů, si v ostatních evropských zemích vysloužilo větší pozornost.  Změna, která zrovnoprávňuje pohlaví, u nás byla zprvu vnímána pozitivně, avšak nyní se začíná jasně ukazovat, že to bude muset někdo zaplatit,“ říká Tomáš Rampula, hlavní analytik společnosti AWD.

zdražení dochází na základě nové evropské legislativy, která nařizuje, aby ženy platily za životní pojištění stejně jako muži. Doposud byly v tomto směru zvýhodněné, protože jsou pro pojišťovny méně rizikové. Podle některých odhadů zdraží tyto pojistky pro ženy až o 80 %.

„Na trhu se objevila paradoxní situace, kdy existuje jasná poptávka ze strany ženské populace, nabídka k jejich uším ale mnohdy ještě stále nedorazila,“ konstatuje Tomáš Rampula, který tento stav přikládá i faktu, že uzavírání pojistek se začalo naplno rozbíhat až po letních dovolených. „Průzkum odhalil, že až dvacet procent Čechů, kteří dosud nemají životní pojištění, si ho chce zřídit, pokud bude vědět, že tím výrazně ušetří. A to je informace, která se na trhu začíná objevovat až v těchto dnech,“ doplňuje Rampula.

Cena životního rizikového pojištění se za dobu svého trvání může pro ženy změnit v řádech desítek tisíc korun. Výpočet nové sazby lze provést v nové UNISEX kalkulačce na internetových stránkách www.awdcr.cz, která je všem bezplatně k dispozici. „Zájem o nové pojistky z řad našich klientů již teď jasně ukazuje, že unisex kampaň se stane horkým tématem letošního podzimu,“ dodává Rampula.

Průzkum o finančním chování české populace byl zpracován společností Perfect Crowd na reprezentativním vzorku 900 respondentů z řad celé České republiky.

Otázka: Víte o tom, že v prosinci dochází u rizikového životního pojištění ke sjednocení pojistných sazeb pro muže a ženy,
což bude znamenat jeho výrazné zdražení pro ženy?                                                                                    
Zdroj: AWD Česká republika. Respondentů: 900 osob.

O AWD

AWD Holding AG je přední společností na evropském trhu správy privátních financí. Služeb AWD využívá více než 2 miliony privátních klientů. AWD působí prostřednictvím více než 5 500 kvalifikovaných privátních finančních poradců v cca 500 poradenských centrech v 8 zemích Evropy (v Německu, Velké Británii, Rakousku, Švýcarsku, České republice, Slovensku, Polsku a Maďarsku).

AWD Česká republika s.r.o. zahájila v České republice činnost 1. ledna 2005 a zabývá se privátním finančním poradenstvím především pro klienty s nadstandardními příjmy. V současné době disponuje šestnácti poradenskými centry. V prosinci 2008 byla vyhodnocena v největším testu poradenství v České republice, který pro časopis Osobní finance zpracovala agentura IPSOS TAMBOR, nejlepší poradenskou firmou. Porazila tak nejen ostatní poradenské firmy, ale i všechny hodnocené banky. Vice informací na www.awdcr.cz.

 

Pavel Manhalter

výkonný ředitel a jednatel společnosti

AWD Česká republika       

 

Roman Pavlík

mediální zástupce

Fleishman-Hillard               

 






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688