TNBiz (TN.cz)
Investice  |  09.09.2012 18:33:46

V Brně startuje strojírenský veletrh, ve velkém se vracejí Rusi a Indové, pozdraví je Klaus i Nečas

BRNO (MEDIAFAX) - Bezmála dvě tisícovky firem z 32 zemí se účastní 54. mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Brány výstaviště se vystavovatelům, obchodníkům i veřejnosti otevřou v pondělí, řekla v neděli agentuře Mediafax mluvčí výstaviště Dita Brančíková.

Brněnský veletrh je nejvýznamnější přehlídkou průmyslových technologií v Česku a střední Evropě. Na stěžejní veletržní událost se chystají zástupci tisíců českých i zahraničních podniků, do Brna přijede i prezident Václav Klaus a premiér Petr Nečas (ODS).

"Letošního ročníku se zúčastní více jak tisíc osm set šedesát vystavujících firem z dvaatřiceti zemí. Výstavní plocha se ve srovnání s loňskem mírně zvýšila, obsazené jsou všechny haly brněnského výstaviště a také část nekrytých ploch," řekl Mediafaxu ředitel Mezinárodního strojírenského veletrhu Jiří Rousek. Manažery výstaviště těší, že se opět vracejí některé firmy, které veletrh v posledních letech vynechaly. "Získali jsme také řadu nových vystavovatelů z Česka a především ze zahraničí, takže se zájmem o účast jsme spokojeni," dodal.

Mezinárodní strojírenský veletrh 2012 stojí v čele celého komplexu specializovaných veletrhů strojírenského a technologického zaměření. Společně s MSV od 10. do 14. září v Pisárkách uskuteční také Mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT, Mezinárodní slévárenský veletrh FOND-EX, Mezinárodní veletrh svařovací techniky WELDING, Mezinárodní veletrh plastů, pryže a kompozitů PLASTEX. a Mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy PROFINTECH. Vystavovatelé i návštěvníci tak mohou těžit ze synergických efektů plynoucích ze souběžné prezentace klíčových průmyslových oborů. Nabídku doplňuje Mezinárodní veletrh bezpečnosti a ochrany zdraví při práci INTERPROTEC a ve čtvrtek 13. září se na brněnském výstavišti uskuteční veletrh pracovních příležitostí JobFair MSV.

Podle mluvčí výstaviště Dity Brančíkové bude podíl zahraničních vystavovatelů bude stejně jako loni mimořádně vysoký - dosáhne čtyřiceti procent. Zahraniční firmy přijedou ze 32 zemí a vůbec nejvíce přibližně 350 vystavovatelů se opět přihlásilo z Německa, které má na MSV tradičně nejsilnější zastoupení. "Na dalších místech se ovšem pořadí změnilo, protože velký zájem o prezentaci v Brně projevily dvě významné světové ekonomiky, Indie a Rusko," upozornila Brančíková.

Díky podpoře indického ministerstva obchodu a průmyslu se MSV v rámci projektu India Show zúčastní 130 indických průmyslových podniků z různých oborů. Jejich společná expozice obsadí třetinu pavilonu Z a chystá se také několik dvoustranných setkání českých a indických firem. Význam projektu India Show podtrhne návštěva indické delegace vedené ministrem obchodu a průmyslu Anandem Sharmou.

Čestným partnerem veletrhu je Rusko s historicky největší prezentací Ruské federace na brněnském výstavišti v počtu přibližně 90 firem. Také za rozsáhlou ruskou expozicí v pavilonu A1 stojí podpora vlády a Ministerstva průmyslu a obchodu Ruské federace. Zastoupeny jsou průmyslové podniky z deseti ruských regionů a nechybějí mezi nimi velké státní korporace jako Ruské železnice nebo Rosatom. Rozvoj dvoustranných hospodářských kontaktů podpoří akce jako Rusko český dialog o inovacích "120 sekund" nebo Business den Ruské federace.

Čtvrtou nejpočetněji zastoupenou zahraniční zemí bude Slovensko se 70 vystavovateli, následují Itálie (50 firem) a Rakousko (40 firem). Ze světových ekonomických velmocí opět nechybí ani Čína a v rámci doprovodného programu proběhne ekonomický dialog USA ČR za účasti delegace amerického ministerstva obchodu.

Jiří Nováček, novacek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 11:08  Graf dne - US100 (23.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:07  SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688