Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  04.09.2012 09:16:50

Zeptali jsme se bank na největší výhody jejich hypoték. Tady jsou

Uvažujete o tom, že si vezmete hypotéku? Porovnávání hypoték na základě úrokových sazeb může být velmi ošidné. O trošku vyšší sazba pro Vás totiž může znamenat nadstandardní služby, které Vám mohou ušetřit spoustu starostí do budoucnosti. Nebo snad můžete vyloučit to, že nebudete nikdy potřebovat úpravu splátkového kalendáře z důvodu nemoci či ztráty zaměstnání? Co takhle poplatek za zpracování hypotéky? Nulový poplatek Vám může snadno kompenzovat vyšší úrokovou sazbu. Pojďte se s námi tedy podívat na to, co mají hypoteční banky aktuálně ve svých výkladních skříních.

Pokud si pak budete chtít porovnat nabídky jednotlivých bank, určitě vyzkoušejte přehled hypoték na portálu PenizeNAVIC.cz, který najdete na této stránce: http://www.penizenavic.cz/financovani-bydleni/produkty/hypotecni-uver

Takže: Na jaké nadstandardní služby se můžete těšit u hypoték jednotlivých bank?

Česká spořitelna

Hypotéka České spořitelny klientům nabízí řadu nadstandardních výhod. Hypotéku klient získá bez poplatku za vyřízení. Klientům poskytujeme on-line ocenění bytu zdarma přímo v pobočce. Hypotéky poskytujeme až do 100 % hodnoty zastavené nemovitosti a klientům nabízíme variabilitu splátek - možnost přerušení splácení, odkladu či změny splátek. Klient si tak může v průběhu splácení sám určit výši splátky. Nabízíme rovněž možnost mimořádných splátek i v průběhu fixace úrokové sazby. Při výstavbě umožňujeme rychlé čerpání peněz bez faktur.

Hypotéky v současné době poskytujeme s pevnou úrokovou sazbou od 3,04 % s garancí zvýhodnění po celou dobu splácení a s proměnnou úrokovou sazbou již od 2,49 %. V případě, že klient chce refinancovat hypotéku, kterou má u jiné banky, máme pro něj připraveno jednoduché řešení - nemusí dokládat příjmy ani nový odhad nemovitosti a výhodnou úrokovou sazbu mu garantujeme až rok dopředu.

Hypoteční banka

Hypoteční banka disponuje nejširší nabídkou hypoték, kterou je možné vyřídit i přes internet. Kromě toho nabízí Hypoteční banka svým klientům možnost výhodného úvěrového pojištění. Hypoteční banka je také schopna bezplatně garantovat žadatelům o hypotéku úrokovou sazbu až po dobu 30 dnů.

Komerční banka

Vlajkovou lodí Komerční banky je, co se nadstandardních služeb týče, Flexibilní hypotéka. U té má klient možnost snížení splátky hypotéky až o 50 %, opakovaného využití mimořádné splátky úvěru ve výši až 20 % úvěru, odložení počátku splácení úvěru až o 12 měsíců, přerušení splácení až po dobu 3 měsíců (neplatí se jistina ani úroky).

LBBW Bank

Klient může spolu s hypotékou získat následující služby, díky kterým získá slevu na úrokové sazbě hypotečního úvěru:

mBank

Nulový poplatek za poskytnutí hypotéky či vedení úvěrového účtu. Výhodné jsou rovněž podmínky  předčasného splacení - ročně může klient zdarma vkládat mimořádné splátky v celkové sumě až 20 % z výše roční jistiny. Nad 20% z výše roční jistiny pak zaplatí jen 3 % z částky převyšující 20 % roční jistiny.

Unicredit Bank

UniCredit Bank nabízí možnost financování účelového i neúčelového záměru klienta jedním hypotečním úvěrem za bezkonkurenční úrokovou sazbu.

UniCredit Bank také nabízí možnost nedočerpání úvěru zdarma či možnost provedení mimořádné splátky 4x do roka bez poplatku, přičemž výše splátky není omezena.

Volksbank

Jiří Škrob, produktový manažer Volksbank nám poskytl dokonce konkrétní příběh, který očima klienta vypadá takto:

Chci stavět dům, jsem spolumajitel realitky a tak se vyznám. Zajistil jsem si hypotéku dopředu formou hypotečního PŘÍSLIBU a tak jsem bez starostí, že bych na nemovitost neměl peníze. Sazby jsou GARANTOVANÉ s možností slev a tak ještě ušetřím za realizaci POJIŠTĚNÍ schopnosti splácet. Hypotéku bez starostí od Volksbank jsem si vybral dobře. Vím, že mohu čerpat na návrh na vklad zástavního práva ZDARMA a anuitně splácet i v průběhu čerpání, to nikdo jiný neumí. Čerpat BEZ dokládání faktur beru jako standard, ale to, že mi s příjmy v rámci MEZIGENERAČNÍ hypotéky mohli pomoci rodiče bez zkrácení doby splatnosti, jiní nemají. Když jsem zjistil, že standardem je MIMOŘÁDNÁ splátka ve výši cca 10 % ročně bez sankčního poplatku, bylo rozhodnuto. Hypotéku bez starostí jsem doporučil i bráchovi, který stavěl před 3 lety, a tak se mu nyní hodí zpětné REFINANCOVÁNÍ vlastní zdrojů s ODKLADEM splátek jistiny na počátku splácení o 60 měsíců. Spokojený byl také s možností vzít si ještě NEÚČELOVÝ úvěr na realizaci velké okrasné zahrady. Jo, a při sjednání úvěru neplatíme za žádnou službu dopředu, ale až nastane.“

 

Hypotéky jednotlivých bank se od sebe tedy liší více, než by se Vám mohlo na první pohled zdát. Při porovnávání hypoték se tak vhodné jít více „do hloubky“, určitě se Vám to vyplatí.

Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Osobní finance:

Čt   9:16  BDO: Zaměstnávání dohodářů bude výhodné, ale jen když je firmy zaregistrují jako... BDO Česká republika (BDO Česká republika)
Čt   9:10  Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta Lukáš Kovanda, Ph.D. (Trinity Bank)
Čt   8:00  Pronájem bytu neplatičům. Jak vystěhovat nájemníky Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688