Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  07.08.2012 12:35:59

Odborníci zvolili nejvstřícnější banku za II. čtvrtletí roku 2012. Je jí Česká spořitelna

V projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka se u odborné poroty za II. čtvrtletí roku 2012 stala vítězem Česká spořitelna. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank a třetí Komerční banka.

 

Odborníci nejvíce oceňují Českou spořitelnu

 

Česká spořitelna si u poroty za II. čtvrtletí tohoto roku vybojovala vysoké hodnocení 72,56 procent a právem se tak ocitla na prvním místě. Porotci pozitivně hodnotili velmi vysokou aktivitu banky v druhém čtvrtletí a její novinky. Mezi kladně hodnocené produkty této banky tak patří služba refinancování úvěru u jiné banky s možností uzavření úvěru již dvanáct měsíců před koncem doby fixace, nové Účelové spoření bez dlouhého vázání finančních prostředků nebo doručení nového pin ke kartě prostřednictvím sms zprávy.

Vítězství v hodnocení odborné poroty však není jediné, které banka získala. V posledním hodnoceném čtvrtletí byla skutečně aktivní a vyjma rekordního nárůstu hypoték, což v číslech v daném období znamená až na 5600 nových hypoték v objemu za téměř 9,8 mld., obsadila Česká spořitelna i první místo v soutěži Zlatá koruna. Její přímé bankovnictví zde bylo vyhlášeno produktem desetiletí. Finanční anketa se hodnotila na základě součtu výsledků v uplynulých deseti ročnících soutěže. Dále byla Česká spořitelna hodnocena i americkým časopisem Global Finance. Určil ji za nejbezpečnější banku regionu střední a východní Evropy. Skutečná zkouška, tedy úspěch či neúspěch zavedení projektu sKaret na tuto banku teprve čeká.

 

Porotce Jan Klička ze zpravodajského serveru Denik.cz Českou spořitelnu hodnotil následovně: „O této bance v druhé polovině roku uslyšíme více než když jindy, a to kvůli projektu sKaret, kdy ČS přebere od státu kompletní vyplácení nepojistných sociálních dávek. Lidé teď budou banku posuzovat i podle úspěchu/neúspěchu tohoto ambiciózního projektu. A je lhostejné, zda půjde o klienty ČS, či nikoliv. Co se týká běžného retailu, pochvalné body si ČS zaslouží za seriál „Aby dluhy nebolely“ a také za bezplatný výběr cizí měny ze svého účtu po celé prázdniny. ČS také reaguje na rekordně nízké úroky u hypoték.“

 

Novinku České spořitelny hodnotí i Hana Fojtová, analytička titulárního partnera projektu OVB Allfinanz, a.s. Česká spořitelna zavedla v květnu novou službu "dopředné financování". S možností uzavřít úvěr na refinancování jiného úvěru na bydlení u jiné banky již 12 měsíců před požadovaným refinancováním, tedy změnou úrokové sazby. Vychází tak vstříc klientům, kteří mají zájem o aktuálně nízké sazby, ale jejich termín pro splacení úvěru je ještě poměrně daleko."

 

 

UniCredit Bank znovu boduje

 

UniCredit u odborníků zabodovala i ve II. čtvrtletí 2012 a to se 71,88 procenty. Oproti předchozímu čtvrtletí, kde se umístila na prvním místě, se sice o jednu příčku posunula dolů, přesto je však vidět, že nezaspala na vavřínech. Je stále pozitivně aktivní, což ocenil i již zmíněný prestižní magazínem Global Finance, který UniCredit Bank určil jako nejlepší banku regionu CEE. V pořadí v pátém ročníku Best Supply Chain Award - za nejlepší finanční produkty pro poskytovatele služeb v dodavatelském - UniCredit potvrdila roli absolutní jedničky v regionu střední a východní Evropy. Mimo to UniCredit Bank získala již potřetí v řadě Zlatou korunu za svoji populární převratnou hypotéku, stříbrnou medaili za internetovou aplikaci Splátkomat.cz a bronzovou pro Hypotéku Flexi. 

 

Porotce JUDr. Ing. Ph.D. Otakar Schlossberger o UniCredit Bank řekl: Banka střední až větší velikosti na poměry ČR. Je universální a poskytuje v podstatě všechny služby, které si lze pro spotřebitele představit. Informace na internetových stránkách jsou přehledné a docela příjemně sestavené. Lze se dobrat celkem jednoduše všem potřebným informacím.

 

Třetí místo si zaslouží Komerční banka

 

Komerční banka od poroty získala 70,78 procent a ocitla se tak v pořadí jejich celkového hodnocení třetí. Svoji pozici si upevnila nejen díky kladným změnám v sazebníku, ale zlevnila hypotéky, upravila webové stránky a díky spolupráci s Benzinou mohou její klienti čepovat benzín o něco levněji. Její kreditní karty Lady karta a A karta patří k nejoblíbenějším na českém trhu. Není divu, že se ani této bance magazín Global Finance v hodnocení nevyhnul a opětovně ji ocenil jako jednu z nejbezpečnějších bank na rychle se rozvíjejících trzích střední a východní Evropy.

 

Pozitivně se o Komerční bance vyjádřila i porotkyně Daniela Čermáková z České metropolitní univerzity: Komerční banka poskytuje velice rozsáhlou škálu služeb. Je to jedna z největších bank na českém trhu. Banka má výhodu v široké síti poboček a bankomatů a propracovaném internetovém a mobilním bankovnictví. Pro banku mluví i dlouholetá tradice a stabilní postavení na trhu, na což český občan stále slyší.

 

Připomeňme, že celkovým vítězem klientského ratingu bank se stala za II. čtvrtletí Fio banka, následovaná Air Bank, které si dokázali vydobít vítězství, díky svým velmi nízkým poplatkům a popularitě u veřejnosti.

 

Srovnání průměrného hodnocení všech porotců za I. a II. čtvrtletí roku 2012 a výsledné pořadí

 

Banka

I. čtvrtletí 2012

Pořadí

II. čtvrtletí 2012

Pořadí

AirBank

63,22

62,56

Citibank

50,56

52,5

Česká spořitelna

66,17

4.

72,56

1.

ČSOB

63,11

64,22

4.

Equa bank

63,56

5.

59,56

Fio banka

67,72

2.

63,5

5.

GE Money Bank

61,22

61,22

Komerční banka

68,28

1.

70,78

3.

LBBW Bank

57,11

54,67

mBank

62,39

57,56

Poštovní spořitelna

55,22

56,44

Raiffeisenbank

57,78

57,5

UniCredit Bank

67,44

3.

71,88

2.

Volksbank

55,17

53,61

Zuno

60,11

58,44

 

 

Zdroj: www.vstricnabanka.cz

 

OHODNOŤTE ČESKÉ BANKY NA SERVERU WWW.VSTRICNABANKA.CZ

 

www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 14:59  Prognóza může projít změnami Research (Česká spořitelna)
Út 14:04  MNB snížila sazby podle očekávání (23.4.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688