TNBiz (TN.cz)
Investice  |  31.07.2012 01:30:05

Ostrava za 206 milionů rozšíří vědecko-technologický park

OSTRAVA (MEDIAFAX) - Částku 205,9 milionu korun, ušetřenou v minulých letech, použije moravskoslezská metropole na rozšíření Vědecko-technologického parku Ostrava (VTPO). Použití těchto peněz už schválila i vláda, informoval mluvčí ostravského magistrátu Michal Bayer.

Jde o část prostředků, které v minulých letech ušetřilo státu město Ostrava při budování Strategické průmyslové zóny Ostrava-Mošnov. V loňském roce Ostrava vládu požádala o jejich převod právě na projekt rozšíření Vědecko-technologického parku.

"Pro další rozvoj VTPO je vyčleněna plocha o rozloze zhruba 26,5 hektaru v docházkové vzdálenosti stávajícího areálu VTPO, univerzitního kampusu a fakultní nemocnice. Realizace projektu je rozčleněna do tří etap, přičemž realizace I. etapy se předpokládá v letech 2013 až 2014," přiblížil mluvčí.

Schválené prostředky budou využity na vybudování technické infrastruktury. "Konkrétní použití se předpokládá na výstavbu inženýrských sítí, komunikací, sadové úpravy. Další zdroje této akce tvoří prostředky rozpočtu statutárního města Ostravy a správců sítí," upřesnil Bayer.

„Projekt rozšíření VTPO považuji za naprosto klíčový pro další rozvoj města a kraje. Velmi úzce bude navázán na rozvoj Vysoké školy báňské Ostrava, především na projekt IT4Innovations,“ uvedl primátor Petr Kajnar (ČSSD).

„Je naprosto nezbytné připravit v blízkém okolí univerzity vhodné plochy pro nové investice, které umožní využití potenciálu univerzity v souvislosti s vědecko-výzkumnými činnostmi a projekty, především s vazbou na projekt IT4Innovations. Rozšíření Vědecko-technologického parku Ostrava bude dlouhodobou záležitostí. Jeho realizaci plánujeme v letech 2014 až 2025. Z toho důvodu vítáme rozhodnutí vlády, neboť prospívá rozvoji regionu, a je také plně v souladu s platnou Strategií konkurenceschopnosti České republiky, která rozvoj podobných projektů předpokládá,“ dodal primátor.

Ilona Honusová, honusova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688