TNBiz (TN.cz)
Investice  |  28.07.2012 12:33:51

České energetické centrum podalo stížnost na konkurenční X Energii

PRAHA (MEDIAFAX) - Distributor zemního plynu České energetické centrum podal stížnost k Energetickému regulačnímu úřadu (ERÚ) na konkurenční společnost X Energie. Viní ji z klamavých praktik.

"V souvislosti s nedávným snížením cen zemního plynu u produktových řad Pohoda, Exclusive a Base, k němuž České Energetické Centrum a.s. a České Energetické Centrum Jih s.r.o. přistoupili v distribuční oblasti skupiny RWE, konkurenční společnost X Energie pod klamnou záminkou, v rozporu s energetickým zákonem, resp. jeho ustanovením uvedeným v § 11a, odst. 3, zahájila kampaň zaměřenou na stávající zákazníky ČEC a ČEC Jih. Nabádala je k rozvázání platných smluv z důvodu změny obchodních podmínek, neuvedla však, že onou změnou je právě snížení cen. Zmíněné ustanovení energetického zákona, jehož smyslem je chránit spotřebitele, však rozvázání smlouvy z důvodu snížení cen neumožňuje," popisuje případ České energetické centrum.

Zákazníci, kteří podepsali společnosti X Energie plnou moc, resp. pověření k právním úkonům spojeným se změnou dodavatele, se tak na základě klamavého jednání X Energie podle ČEC vystavili riziku souběhu dvou smluv na dodávku energií.

"Odstoupení od smlouvy kvůli snížení cen je podle energetického zákona neplatné. Proto musíme trvat na splnění stávající smlouvy. Uvědomujeme si ale, že zákazníci k tomuto kroku přistoupili proto, že byli nepravdivě informováni a oklamáni společností X Energie. Proto jsme jim zaslali detailní vysvětlení situace. Bezprostředně mohou odvolat plnou moc, na jejímž základě X Energie jedná, a vyhnout se tak riziku sankce za souběh smluv na dodávky energií. Zároveň podáváme na X Energii stížnost Energetickému regulačnímu úřadu, protože takové jednání je jednoznačně v rozporu jak se zákonem, tak s novým Etickým kodexem obchodníka s energiemi," uvedl Vladimír Vokroj, obchodní ředitel společnosti České Energetické Centrum

České Energetické Centrum a České Energetické Centrum Jih v souladu se svým Etickým kodexem vyzývá své zákazníky k opatrnosti a k pečlivé úvaze při podepisování plné moci obchodním zástupcům.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

16.02. 01:26  !!! (eva)
20.09. 12:37  a vubec! (Tammy)
20.09. 12:34  Správně! (Tammy)
18.09. 16:22  ještě něco (tomtom)
18.09. 16:21  židovina (tomtom)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688