TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  22.06.2012 08:00:45

Bárta se odvolal a podal trestní oznámení na Kočí

PRAHA (MEDIAFAX) - Vít Bárta (VV) se odvolal proti rozhodnutí soudu ve své kauze a podal na Kristýnu Kočí (nez.) trestní oznámení kvůli podvodu, křivému obvinění a křivé výpovědi. Ve čtvrtek to Bárta uvedl na svých internetových stránkách.

"Podávám odvolání proti rozsudku v mé kauze. Nesouhlasím s tím, že jsem měl půjčku poskytovat za účelem toho, aby poslanci požadovali zpětné navýšení svých náhrad, jak tvrdí soudce Šott. Svou nabídkou jsem, jak jsem již několikrát uvedl, reagoval na stížnosti poslanců, že mají finanční těžkosti. V žádném případě jsem nežádal ani náznakem jakoukoliv protislužbu, ani jsem si nekladl žádné podmínky," uvedl Bárta.

Jako důkaz svého tvrzení uvádí i to, že diskuze poslanců na toto téma pokračovala i na následujících poslaneckých klubech. "V odvolání spolu s právníkem napadáme závěry soudu, které se týkají posouzení půjčky a její výhodnosti a obstarávání věci obecného zájmu," dodal Bárta.

Soudu především vytýká, že se nedostatečně zabýval otázkou beztrestnosti osoby vyprovokované k trestnému činu. Napadá také to, že byl odsouzen za jiný skutek, než ten, který je uvedený v obžalobě, a tak nebyla zachována tzv. totožnost skutku. Samotné odvolání má 19 stran.

Bárta se také rozhodl podat trestní oznámení na svou bývalou stranickou kolegyni Kristýnu Kočí, která v jeho kauze svědčila. "Vzhledem k tomu, že orgány činné v trestním řízení doposud nezačaly konat, ačkoliv byly vyzvány Obvodním soudem pro Prahu 5 prostřednictvím rozsudku v mé kauze, podal jsem v úterý trestní oznámení na Kristýnu Kočí," uvedl Bárta. Kočí viní z podvodu, křivého obvinění a křivé výpovědi.

Obvodní soud pro Prahu 5 Bártu uznal v dubnu vinným z podplácení a dostal osmnáctiměsíční podmíněný trest s třicetiměsíčním odkladem. Soud uvedl, že uplácel bývalé stranické kolegy poskytováním bezúročných půjček. Jeho někdejší kolega, dnes nezařazený poslanec Jaroslav Škárka, byl uznán vinným z podvodu a odsouzen k nepodmíněnému trestu tří let. Soud mu také zakázal po deset let být poslancem.

Miroslav Kyncl, kyncl@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688