TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  12.05.2012 09:14:50

NWR ve středu zveřejní výsledky hospodaření za první čtvrtletí

PRAHA (MEDIAFAX) - Uhelná společnost NWR ve středu zveřejní výsledky hospodaření za první čtvrtletí letošního roku. Analytici očekávají, že společnost vykáže čistou ztrátu, finanční výsledek by se měl pohybovat v záporných číslech 15 až 30 milionů eur.

Společnost už s předstihem oznámila klíčová čísla o produkci a prodejích uhlí a koksu v předchozím kvartále. "To, že trh už zná, kolik uhlí a koksu firma v prvním čtvrtletí 2012 prodala, v praxi znamená velmi malý rozptyl očekávání na úrovni výnosů (odhady se pohybují mezi 345 a 354 mil. eur). Naše predikce je na úrovni 349,5 mil. eur a vychází z toho, že NWR vykáže výnosy z prodeje koksovatelného uhlí ve výši 181,9 mil. eur, energetického uhlí 74,8 mil. eur a koksu 48,1 mil. eur. Ostatní výnosy predikujeme na úrovni 44,7 mil. eur," poznamenal vedoucí analytik společnosti Cyrrus Marek Hatlapatka.

Podle něj by společnost NWR měla za první čtvrtletí 2012 vykázat čistou ztrátu. "Její konkrétní výše je pochopitelně závislá na finančním výsledku, který tradičně u NWR bývá mezi minus 15-30 mil. eur my v predikci počítáme s -21 mil. eur, což by nás přivedlo k cca 10 mil. eur ztrátě na úrovně výsledku před zdaněním a cca 7 mil. eur ztrátě na hospodářském výsledku," podotkl Hatlapatka, podle kterého nebude ani ve druhém čtvrtletí výsledek hospodaření o moc lepší.

"Pro investory je nicméně nyní především klíčové, zda se několik posledních náznaků o zastavení se a naopak mírném růstu cen koksovatelného uhlí na světových trzích přetaví v trvalejší stabilizaci/růst a ceny za druhé čtvrtletí 2012 tak budou dnem v rámci tohoto cyklu. Zapomínat nicméně nemůžeme ani na vývoj cen koksovatelného uhlí, který sice nemá tak bezprostřední dopad na výsledky NWR, ale poměrně velký pokles cen v posledních dnech je také jedním z faktorů, kvůli němuž akcie NWR klesly na dohled stokorunové hranici," doplnil Hatlapatka s tím, že samotné výsledky zřejmě nebudou žádným klíčovým katalyzátorem pro ceny akcií NWR.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688