TNBiz (TN.cz)
Podnikání  |  03.05.2012 09:40:05

Centropol Energy překročil hranici čtvrt milionu zákazníků

PRAHA (MEDIAFAX) - Centropol Energy dodává elektřinu už více než čtvrt milionu zákazníkům. Vyplývá to z nově zveřejněných údajů Operátora trhu (OTE), na které ve čtvrtek společnost upozornila.

Letos chce Centropol Energy získat dalších 50 tisíc zákazníků a zvýšit tak jejich počet na 300 tisíc. Společnost se chce vedle domácností zaměřit také na korporátní klienty.

"Hranici čtvrt milionu zákazníků jsme dosáhli během dvou let, kdy se pohybujeme na trhu domácností. Tak velké množství zákazníků se nám podařilo získat především díky schopnosti nabídnout výhodnější ceny než dominantní dodavatelé, ale také neustálým zlepšováním zákaznického servisu. Po oba předchozí roky jsme získávali zhruba 40 procent všech zákazníků, kteří se rozhodli změnit svého dodavatele elektřiny, což v historii volného trhu s elektřinou nemá obdoby," prohlásil Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel a člen představenstva Centropol Energy.

V loňském roce získal Centropol Energy 141 tisíc nových odběratelů, především domácností. Ty tak v současné době tvoří zhruba 80 procent všech zákazníků firmy. "Letos tak dramatický nárůst nečekáme, protože trh je už relativně nasycený. Přesto bychom chtěli získat zhruba 50 tisíc nových zákazníků. Naším hlavním cílem je ale obrátit pozornost více ke korporátní klientele a velkým zákazníkům," dodal Pokrupa s tím, že společnost očekává, že podíl korporátních klientů na jejich tržbách by mohl dosáhnout až 15 procent.

Společnost Centropol Energy působí na trhu s elektřinou od roku 2007, na trh se zemním plynem vstoupila na začátku loňského roku. V roce 2011 společnost meziročně téměř zdvojnásobila tržby z prodeje elektřiny a zemního plynu na 4,65 miliardy korun. V závěru roku dodávala elektřinu asi 240 tisícům a plyn zhruba 40 tisícům zákazníkům. Jejími klienty jsou především odběratelé z řad měst a obcí a státní správy či malých a středních firem. Nejvýraznější podíl na trhu s elektřinou však získává v segmentu domácností.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688