TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  02.05.2012 12:35:05

Sazka sázková kancelář loni hospodařila se ztrátou 267 milionů korun

PRAHA (MEDIAFAX) - Sazka sázková kancelář, která loni k 1. listopadu převzala podnikatelskou činnost společnosti Sazka, hospodařila v roce 2011 se ztrátou ve výši 267 012 509,71 . Firma to sdělila ve středu.

Celkové výnosy společnosti dosáhly téměř jedné miliardy (954 619 539,77 ), výnosy ze sázkové a loterní činnosti pak 790 628 913,71 a z neloterní činnosti 163 990 626 .

"Na našem záporném hospodářském výsledku se podepsaly především náklady spojené s převzetím aktivit podniku Sazka a následné investice do marketingu a obchodní sítě, které přispěly k výraznému oživení tržeb na konci roku. Přestože v těchto investicích pokračujeme s podobnou intenzitou, na konci letošního roku plánujeme kladný hospodářský výsledek," uvedl Kamil Ziegler, generální ředitel společnosti.

Sazka je aktuálně téměř zpět ve své bývalé kondici. "Podařilo se nám zejména oživit tržby z hlavní hry, Sportky, tržby z ostatních her a také z neloterních produktů jsou ale stále pod úrovní minulých let. Ve všech těchto oblastech nás tak letos čeká ještě hodně práce. A dalším náročným projektem bude inovace kurzového sázení, kde máme v současnosti zanedbatelný tržní podíl," přiblížil Ziegler.

"U některých produktů se nicméně musíme smířit s tím, že loňský pád Sazky do insolvence je nevratně poškodil. Například naše tržby z dobíjení se nejspíš nikdy nevrátí na hodnoty z předchozích let. O to víc se musíme soustředit na loterní část a na nové projekty," doplnil.

Předpoklad kladného hospodaření v roce 2012 potvrzují i neauditované hospodářské výsledky společnosti za první čtvrtletí letošního roku. "Za první tři měsíce roku 2012 naše tržby jen ze sázkové a loterní činnosti přesáhly 1,7 miliardy . V této souvislosti už také Sazka odvedla do státní pokladny více než 175 milionů korun jako zálohu na tzv. loterní daň za první čtvrtletí roku 2012," upozornil Ziegler.

Sazka sázková kancelář převzala k 1. listopadu 2011 podnikatelskou činnost Sazka, která se na jaře 2011 dostala do insolvence a poté do konkurzu. V současné době tak provozuje největší loterní společnost v České republice s cca 90procentním tržním podílem. Hlavními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě číselných loterií jsou v produktové nabídce stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Druhým pilířem jsou neloterní produkty, kde stěžejní postavení zaujímá dobíjení mobilních telefonů, prodej vstupenek a zprostředkování plateb za služby a zboží. Své produkty Sazka sázková kancelář poskytuje prostřednictvím unikátní prodejní sítě 6300 prodejních míst umístěných po celé České republice. Vlastníky společnosti jsou skupiny KKCG a PPF.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688