TNBiz (TN.cz)
Investice  |  29.04.2012 15:23:46

Ekonomický týden v ČR: Erste a Komerční banka zveřejní výsledky hospodaření, ČNB rozhodne o sazbách

PRAHA (MEDIAFAX) - Nadcházející ekonomický týden v ČR se ponese ve znamení pokračující výsledkové sezony, svá čísla za 1. čtvrtletí představí Erste Bank v pondělí a Komerční banka ve čtvrtek. Ve stejný den rovněž proběhne hlasování o sazbách v České národní bance (ČNB), u těch analytici neočekávají žádné změny.

V úvodu týdne vstoupí na pražskou burzu cenných papírů společnost Ocel Holging, obchodovat s jejími akciemi se bude poprvé už v pondělí 30. dubna. Podle prospektu schváleného ČNB bude k dispozici dohromady 1,5 milionu zaknihovaných akcií při jmenovité hodnotě akcie 2 532 (100 eur).

Výsledky hospodaření za první čtvrtletí 2012 zveřejní v pondělí bankovní skupina Erste Group, která vlastní Českou spořitelnu. Podle hlavního analytika společnosti Cyrrus Marka Hatlapatky by Erste měla dosáhnout čistého zisku přes 300 milionů eur (cca 7,5 mld. ), tedy na úrovni prvního kvartálu 2010.

První den nového týdne zveřejní data o zemědělské produkci v prvním čtvrtletí letošního roku Český statistický úřad (ČSÚ). V posledním čtvrtletí loňského roku bylo v ČR vyrobeno 128 116 tun masa, což představuje meziroční pokles o 7,8 procenta, za celý rok jeho produkce poklesla o 6,2 procenta.

V pondělí také Česká národní banka (ČNB) zveřejní údaje o zadlužení domácností u bank a finančních institucí ke konci března. Na konci února vzrostlo zadlužení českých domácností na 1,119 bilionu korun.

Ve středu zveřejní výsledky Indexu nákupních manažerů (PMI) pro ČR za duben společnost Markit. Podle analytiků společnosti Patria Finance index klesl na 49,5 bodu z březnových 52,1 bodu.

Ve středu rovněž zveřejní údaje o plnění státního rozpočtu ke konci dubna Ministerstvo financí (MF). Ke konci března vykázal státní rozpočet České republiky schodek ve výši 22,7 miliardy korun, celkové příjmy státního rozpočtu činily 258,4 mld. , celkové výdaje dosáhly 281,1 mld. .

Čtvrteční ekonomickou událostí číslo jedna bude zveřejnění výsledků hospodaření za první tři měsíce letošního roku Komerční bankou. V loňském roce klesl bance čistý zisk o 28,9 procenta na 9,5 miliardy korun.

O nastavení měnové politiky bude rozhodovat ČNB na čtvrtečním jednání, kterého se zúčastní všech sedm členů bankovní rady. Analytici oslovení agenturou Mediafax se domnívají, že ČNB ponechá základní dvoutýdenní repo sazbu na rekordně nízké úrovni 0,75 procenta.

V pátek 4. května končí hlasování ve dvanáctém ročníku soutěže Pojišťovna roku. Nejstarší soutěž na českém pojistném trhu pořádá Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) ve spolupráci s Českou asociací pojišťoven (ČAP) a specializovaným serverem oPojištění.cz. Vítěz bude známý ve čtvrtek 10. května.

Ve stejný den ČSÚ zveřejní míru nezaměstnanosti za první čtvrtletí 2012 podle metodiky Mezinárodní organizace práce (ILO). Obecná míra nezaměstnanosti ve věkové skupině 15 64 let ve 4. čtvrtletí 2011 dosáhla 6,5 procenta, to představovalo meziroční pokles o 0,5 procentního bodu.

V pátek také začne na Výstavišti Praha Holešovice veletrh Kreativita-Hobby, expozice na něm rozloží zhruba 180 vystavovatelů.

Jan Soukup, soukupj@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688