TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  24.04.2012 10:40:08

GE Money Bank loni zvýšila čistý zisk o 7% na 4,39 miliardy korun

PRAHA (MEDIAFAX) - Čistý zisk skupiny GE Money v ČR dosáhl za loňský rok 4,39 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o sedm procent. Vyplývá to z výsledků hospodaření, které banka zveřejnila v úterý.

Vklady klientů dosáhly 107 miliard korun, úvěry klientů poklesly na 118 miliard korun. Krytí nesplácených úvěrů opravnými položkami na konsolidované bázi vzrostlo ke konci minulého roku na úroveň 79 procent. Celková výše konsolidovaného kapitálu meziročně narostla o 17 procent na 30 miliard korun.

Konsolidovaná kapitálová přiměřenost dále vzrostla na 17 procent. Celková konsolidovaná aktiva činí 141 miliard , přičemž hotovost a vysoce likvidní investice přesáhly hodnotu 30 miliard korun. GE Money Bank má nulovou expozici vůči veřejnému dluhu zemí, jejichž ekonomiky jsou trhy vnímány jako ohrožené (PIIGS).

"V loňském roce se nám podařilo splnit náš růstový plán, a to i navzdory zpomalujícímu výkonu české ekonomiky. Více než sedmiprocentní nárůst čistého zisku je toho přesvědčivým důkazem. Přidali jsme 13 nových poboček a dále tak pokračujeme v investicích, které nám umožňují poskytovat naše produkty a služby na stejné úrovni všem našim klientům po celé České republice. Zůstáváme kapitálově jednou z nejsilnějších bank na českém trhu," prohlásil Sean Morrissey, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Bank.

Dvěma nejrychleji rostoucími obchodními segmenty skupiny jsou v současné době firemní úvěry a kreditní karty. Objem poskytnutých firemních úvěrů se meziročně zvýšil o 15 procent, zatímco celý trh rostl zhruba o tři procenta.

Ve firemním bankovnictví se skupina zaměřuje na komplexní financování malých a středních podniků a tradičně zůstává jedničkou ve financování českého zemědělství. Počet nově vydaných kreditních karet byl meziročně vyšší o více než 90 procent při 11procentním růstu čerpaných úvěrů na kreditních kartách.

"Dvouciferný růst objemu firemních úvěrů a velký zájem o kreditní karty s jedinečným věrnostním programem bene+ dokázal zcela kompenzovat nižší zájem o osobní půjčky v loňském roce. Diverzifikace našeho portfolia v kombinaci s inovativním potenciálem stále zůstávají naší konkurenční výhodou. Loni jsme se například stali první českou bankou, která dokáže zákazníkům vydat plně funkční kreditní kartu na počkání," doplnil Morrissey.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688