TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.04.2012 12:05:05

Peake tvrdí, že má dostatek poslanců k podpoře vlády

PRAHA (MEDIAFAX) - Místopředsedkyně vlády Karolína Peake ve svém pondělním prohlášení uvedla, že disponuje dostatkem poslanců, aby zajistila bezpečnou podporu vládě Petra Nečase (ODS). Na její stranu se přiklonil i Milan Šťovíček, sdělila.

"V tuto chvíli mohu konstatovat, že vedle mne a kolegů, kteří se odhodlali k užší spolupráci, je připraven stvrdit podporu vládě i Milan Šťovíček. A jsem si jista, že nezůstane osamocen. Bezpečná podpora vládě je tak zajištěna," uvedla Peake ve svém prohlášení.

"Domnívám se proto, že zde existuje značná vůle pokračovat v koaličním projektu a bylo by velkou chybou tuto vůli promarnit. Jsem připravena k naplnění této vize nadále přispívat. Ani jsem sama žádnou jinou rozumnou alternativu neviděla. Nyní je čas jednat," dodala.

Šťovíček by byl devátým poslancem na straně Karolíny Peake. Minulý týden sice složil funkci místopředsedy VV, prohlašoval ale, že dál zůstává řadovým členem strany.

Desátým poslancem, kterého by vicepremiérka potřebovala pro založení poslaneckého klubu, který po ní chce premiér Nečas, by měl být bývalý člen ODS Michal Doktor. Ten ale dohodu zatím nepotvrdil a v pátek se k nové platformě navíc vyjádřil odmítavě.

Karolína Peake opustila Věci veřejné minulé úterý, spolu s ní odešlo dalších sedm poslanců a dva ministři. Jako důvod uvedla nečitelnou politiku Věcí veřejných, která ohrožuje stabilitu vlády. Tu chce právě ona a její nová politická platforma podporovat. Nečas se však s podporou nezařazených poslanců nespokojil a po Peake požaduje sestavení poslaneckého klubu. Ještě v neděli chyběly její platformě dva poslanci.

Na konci minulého týdne mohla Peake počítat s podporou poslanců Viktora Paggia, Martina Vacka, Lenky Andrýsové, Jany Suché, Jiřího Rusnoka, Dagmar Navrátilové a poslance Radima Vysloužila. Do platformy se řadí také ministři Kamil Jankovský a Pavel Dobeš, avšak ti mandát poslance nemají.

Premiér Nečas dal do pondělí Karolíně Peake termín, kdy od ní chce informaci o počtu jejích příznivců ve sněmovně, kterých má být minimálně deset, aby měla jeho vláda v dolní parlamentní komoře bezpečnou většinu. V opačném případě mají přijít na konci června nové volby.

Jan Kálal, kalal@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688