TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  06.04.2012 13:50:05

Pražské Věci veřejné volají po odvolání Radka Johna z čela strany (6.4.2012)

PRAHA (MEDIAFAX) - Předsedové pražských buněk Věcí veřejných schválili prohlášení, ve kterém volají po odchodu Radka Johna z předsednického postu. Zároveň chtějí, aby ministři za Věci veřejné z vlády neodcházeli, pravost usnesení, které má Mediafax k dispozici, potvrdila v pátek Alena Štrobová z Prahy 20.

Podle usnesení by měla být do 31. května stranická volební konference. Hlasování pražských předsedů nebylo jednomyslné, usnesení ale schválila podle zdroje obeznámeného s jednáním jasná většina. "Momentální situace je neúnosná," řekl Mediafaxu člověk z vedení jedné z buněk, který si nepřál být jmenován.

"Už více než 10 měsíců jsou volební preference naší strany hluboko pod hranicí volitelnosti. V každé standardní politické straně přijímá v takové situaci vedení zodpovědnost za tento stav a dává prostor nové energii a novým impulsům tak, aby se strana mohla obrodit a čerstvým způsobem oslovit své voliče," píše se v prohlášení. Strana by se podle pražských předsedů měla znovu restartovat.

Usnesení by měla nyní projednat pražská krajská rada VV.

John v reakci na situaci sdělil, že o rezignaci neuvažuje. Alespoň ne do doby, než skončí vyhrocená situace ve vládní koalici. "Do té doby se nebudu vyjadřovat k apelům, které vyjednávací pozici Věcí veřejných oslabují. Až výsledky vyjednávání ukážou oprávněnost usnesení grémia strany, jistě se sejdu se zástupci pražských klubů," uvedl John.

Vicepremiérka Karolína Peake (VV) chce, aby podněty krajů projednalo stranické grémium, a to na konci povelikonočního týdne. "Právě regionální reakce považuji osobně za důležitou zpětnou vazbu," říká předsedkyně Legislativní rady vlády.

Straníci z regionů očekávají od poslanců vysvětlení jejich nedávných kroků. "Zatím nemám informace, proč jednají naši poslanci tak, jak jednají," podotknula předsedkyně VV v Brně-Černovicích Petra Quittová.

Kandidátka VV na post brněnské primátorky a členka zastupitelstva místní části Brno-Černovice zároveň agentuře Mediafax řekla, že pokud vedení strany své postoje normálně vysvětlí, nemá na rozdíl od pražských kolegů žádný problém s tím, aby stranu dál vedl Radek John.

Jan Drahorád, Jiří Nováček, drahorad@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688