Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  04.04.2012 17:13:24

I trhy mají své dny

Už včerejší závěr obchodování v USA napověděl, že dnes se žádná výrazná rally na trzích konat nebude. Včerejší FED minutes trhy zklamaly a to hlavně z důvodů negativního postoje k dalším stimulům americké ekonomiky. Ekonomika podle FEDu vykazuje známky zlepšení, a proto v platnosti zůstává „pouze“ držení rekordně nízkých úrokových sazeb. Na tyto výroky negativně reaguje také zlato, které za dva dny stihlo propadnout ze 1677 USD až na 1620 USD. Silnější podporu má zlato u hranice 1600 USD, kde bych čekal obrat směrem vzhůru.

Dnes byla reportována důležitá dataprůmyslové produkce Německa, kde se čekalo meziměsíční oživení. Data byla lepší než minulý měsíc, ale na očekávání analytiků nedosáhla. Konkrétně se čekal nárůst +1,5%, reportovaná čísla pouze +0,3%. Další důležitá makrodata se čekala v Americe. Změna v počtu pracovních míst  v soukromém sektoru. Zde byla patrná známka mírného zlepšení. Očekávaná čísla 206(tis.), zveřejněná 209(tis.). Na trhy ovšem bez většího vlivu. V 16:00 bylo reportováno ISM ve službách 56b. při očekávání 56,8b. Dnes také proběhla aukce španělských dluhopisů, která dopadla hůře než aukce předchozí. Vyšší výnosy, menší upsaný objem. Také desetileté dluhopisy Španělska navyšují výnosy nad 5% a je dosti možné, že se opět začne mezi investory spekulovat o finanční kondici španělské ekonomiky, která se potýká s enormně vysokou nezaměstnaností, hlavně u mladých lidí. V odpoledních hodinách také probíhala tisková konference ECB. Nic překvapivého nepřinesla. Úrokové sazby zůstávají na 1%. Inflační očekávání jsou pevně ukotvena. Hranice 2% by měla být dosažena na začátku roku 2013. Nebyly naznačeny žádné další stimuly ekonomiky. Zůstává apel na dodržování rozpočtové zodpovědnosti a na fiskální reformy jednotlivých států EU.

Aktuálně se hlavní indexy obchodují hluboko v červených číslech. DAX 6.811 bodů (-2,44%), S&P 1.398 bodů (-1%), PX 948 bodů (-1,77%). Největším propadlíkem v indexu DAX je technologická společnost Infineon, která se nachází na hodnotě 7,45 EUR (-5,4%).

Další vývoj na trzích je velmi těžko predikovatelný. Trhy se obchodují v poměrně úzkém pásmu a podle mého názoru bychom se mohli po svátcích zase dočkat několika růstových dnů, pokud budou reportovaná data uspokojující.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688