Roman Skalický (Lutherus)
Akcie v ČR  |  04.04.2012 10:30:46

Obavy či nákupní příležitost?


Negativní vývoj obchodování na burzovních parketech v USA i Asie, způsobený nejistotou ohledně dalšího vývoje ve Španělsku a zprávou z posledního zasedání FED, se přenáší i na evropské burzovní parkety, které dnes budou sledovat kromě makrodat především výsledek aukce španělských bondů. Z těchto důvodů dochází na trzích Evropy ke zvýšené nervozitě investorů, spojené s uzavíráním pozic.

V negativním sentimentu se ocitá rovněž BCP Praha, jejíž index PX aktuálně, krátce před 10. hodinou oslabuje na úroveň 952,10 bodů (-1,36 %). V rámci segmentu SPAD dochází k prodejům zejména u Erste Bank (aktuálně 404,40 , -4,40 %), která reaguje na negativní závěr obchodování na domácím trhu. Rovněž korekce předchozího růstu, spojená s poklesem titulu v USA a nervozitou, sráží akcie CETV na úroveň 141,45 (-3,45 %). K výraznějším poklesům se přidávají i akcie NWR (131,50 , -1,13 %), reagující na úvahy o ukončení výroby oceli ve společnosti EVRAZ Vítkovice Steel. Bez obchodu jsou prozatím akcie AAA a KITD, zbytek trhu se nachází v poklesu do jednoho procenta.

Přes nebezpečí z možných negativních dopadů dalšího vývoje situace v jednotlivých státech PIIGS i možného zklamání z postoje FED k dalšímu kvantitativnímu uvolnění, je již delší dobu patrná vyšší odolnost investorů vůči rizikům, spojená s růstem klíčových indexů i zájmem o rizikovější dluhopisy. Proto stojí za zamyšlení, jestli stávající cenové úrovně nejsou spíše příležitostí k zajímavým spekulativním nákupům.

 

Ing. Milan Andrys

LUTHERUS s.r.o.

 



Tyto zprávy pro vás vytváří Lutherus s.r.o. investiční zprostředkovatel registrovaný Českou národní bankou

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste