Roman Skalický (Lutherus)
Investice  |  28.02.2012 14:37:30

Čekání na korekci?


Výsledková sezona se pomalu přelévá do své druhé poloviny a na trhu jsme svědky zajímavého vývoje. Stále očekávaná korekce předešlého růstu akcií nepřichází a tak nezbývá, než aby se stalo přání otcem myšlenky.

Do značné míry se tato situace odrazila na společnosti CETV. Ta po negativních výsledcích v podobě čisté ztráty (odpis jednorázové položky bulharských aktiv), horším cash flow a ne zcela jednoznačně suverénním vyjádření managementu k výhledu do budoucna předvedla doslova hysterický výprodej. Ten odstartoval na pražské burze poklesem o téměř 8 % a v navazující seanci v zámoří pokračoval neřízeným pádem na konečných 18 % do mínusu.

Neméně zajímavě, ale se šťastnějším koncem, navázala na výsledky společnost NWR. Nejednoho investora překvapil meziroční pokles zisku o 87 % a úvodní obchodování tohoto titulu tak provázely doslova panické výprodeje přes 5 % do mínusu. Další scénář obchodování vzal do svých rukou management společnosti, který potvrdil cíle těžby uhlí a jeho prodeje. Po vyjádření CFO společnosti Jelínka, který vnímá současné ocenění akcií NWR jako podhodnocené, zakončil tento titul obchodní seanci 2,3 % v kladném teritoriu.

Minulý týden nebyl o dramatické obchodování ochuzen a je spíše vyústěním stále očekávané korekce, která i přes značné známky překoupeného trhu nepřichází. Přehnané reakce spolu s volatilním obchodováním nás ještě určitě čekají. Tento týden se můžeme těšit na výsledky společností ČEZ, Erste Bank a Fortuna.

Ing. Radek Řezanina
LUTHERUS



Tyto zprávy pro vás vytváří Lutherus s.r.o. investiční zprostředkovatel registrovaný Českou národní bankou

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste