Stratton Prague (Stratton Prague)
Akcie ve světě  |  27.02.2012 08:59:01

Stručné shrnutí US trhů dne 24.2.12 – nepatrné přírůstky

Páteční obchodní den uzavřel týdenní neurovnanou bilanci, když na trzích sice nebyly patrné nějaké známky (kromě spekulací) možné korekce, ovšem ani směrem vzhůru se indexy nijak výrazněji netlačily. Přesto se podařilo uzavřít na nových maximech.

K dispozici byla solidní makrodata v podobě Michigan Un. Sentiment za únor s výsledkem 75,3 bodů vs. očekávání 73,0 bodů a poté ještě prodeje nových domů za leden s číslem 321 tis. oproti předpokladu 315 tis. jednotek.

Z hlediska sektorů měl tendenci růst technologický sektor, ovšem jeho trend byl narušen vlivným finančním odvětvím se ztrátou 0,4%.

I přes nedostatek impulsů a spekulace o překoupenosti trhů se indexy posunuly na tyto stavy: DJIA 12983 bodů (-0,01%, Nasdaq Composite 2963,75 bodů (+0,2%) a SP 500 1365,74 bodů (+0,2%).  Týdenní zhodnocení indexů vyšlo u DJIA na +0,3%, Nasdaq Comp. +0,4% a SP 500 +0,3%.

V případě indexu SP 500 tak bylo dosaženo nejvyššího niveau za 10 měsíců, DJIA je na tom nejlépe za téměř 4 roky a Nasdaq Composite vystoupal na více než dekádní maximum. Z toho také plynou možné výprodejní tlaky, které se v pátek neujaly.

Na komoditních trzích nastal značný pohyb u ropy, která dosáhla několika měsíčních maxim na 109,76 USD, tj. +1,7% nárůst. To přivedlo CRB Commodity Indexzisku 0,8% a za celý týden index přidal 2,7%. Současný kurs ropy je 109,27 USD za barel a zlato je na ceně 1775 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3445.

Pondělní seznam makrodat (na rozdíl od dalších dnů až do čtvrtka) je slabý, neboť čeká jen položka čekajících prodejů domů za leden s očekáváním -1,0%. V úterý to budou objednávky zboží dlouhodobé spotřeby, spotřebitelská důvěra, ve středu HDP za 4.Q., Chicago PMI a Béžová kniha FED a ve čtvrtek úvodní požadavky v nezaměstnanosti, osobní příjmy a výdaje a ISM Index.

V týdnu ve středu také vystoupí šéf FED Bernanke se svým pololetním reportem FOMC před výborem House Finanacial Services. ECB by rovněž ve středu měla realizovat druhou sérii svých LTRO, tedy tříletých půjček bankovnímu sektoru na podporu likvidity.

Na asijských trzích je trading spíše smíšený, když Nikkei Average skončil -0,14%, HangSeng je -1,20% a Shanghai Composite skončil +0,30%.

Úvodní indikace US futures začínají menšími minusy a DJIA je -9 bodů, Nasdaq 100 -2 body a SP 500 -1,60 bodů.

Tyto zprávy pro vás vytváří Stratton.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688