iPoint (iPoint.cz)
Finance  |  20.02.2012 09:16:41

Akciový výhled 20.2.: Evropa - jedna etapa končí, druhá začíná (+Tele, ČEZ)


iPoint.cz

Dnes odpoledne se v Bruselu sejdou evropští představitelé, aby se dohodli na poskytnutí druhého záchranného balíčku Řecku v hodnotě 130 miliard eur. Bude-li finanční pomoc odsouhlasena, zabrání se tomu nejhoršímu, což by bylo propuknutí paniky na finančních trzích, kterou by nejspíše již nikdo nedokázal zastavit. Tento scénář je ovšem velmi nepravděpodobný, protože Řecko udělá vše pro to, aby finanční pomoc obdrželo, a evropští představitelé chtějí s dluhovou krizí v eurozóně jednou pro vždy skoncovat. I přestože ve vzduchu visí stále nějaká ta „ale“, je všeobecně předpokládáno, že dnes ke schválení pomoci dojde. Zabránění propuknutí paniky na finančních trzích je jedna věc, ovšem problém Evropy to ani v nejmenším neřeší. Pozornost politiků je upřena pouze na odvrácení dluhové krize a jakmile tato etapa skončí, evropští představitelé se budou muset vypořádat s mnohem horšími záležitostmi. Eurozónu nejvíce trápí vysoká míra nezaměstnanosti, nesouměrnost mezi ekonomikami v jednotlivých regionech a nízká konkurenceschopnost. Zatímco dluhová krize může být odvrácena během pár měsíců, bude trvat roky, než se tyto systémové problémy dají do pořádku, aby napříč Evropou mohl znovu nastat dlouhodobý stabilní hospodářský růst.

 

US obchodování
Americké akciové trhy zažívaly před pondělním jednání o poskytnutí záchranného balíčku Řecku poklidné obchodování. Index DJIA se v průběhu celé seance držel v kladném pásmu a uzavřel se zisky ve výši 0,35 %. Mírně si polepšil také S&P 500, který posílil o 0,23 %. Jediný NASDAQ Composite ztrácel a odepsal 0,27 %. Nejhůře si vedl sektor zdravotní péče. Z indexu S&P 500 ztratily nejvíce akcie biotechnologické Gilead Sciences (GILD), které se propadly o více než 14 % poté, co byla zveřejněna zpráva, že se pacientům s prováděnou experimentální léčbou po skončení terapie vrátilo onemocnění zpátky. Naopak nejvíce z indexu S&P 500 posílily akcie výrobce solárních panelů First Solar (FSLR). Ty posílily přes 7 % poté, co společnost získala zakázku v projektu za 1,36 mld. USD. Čtvrtý nejlepší výkon z indexu S&P 500 předvedly akcie největšího výrobce kečupů na světě Heinz (HNZ), když společnost oznámila hospodářské výsledky nad očekáváním analytiků. Čistý zisk vzrostl na 95 centů na akcii oproti očekávaným 85 centům a tržby dosáhly 2,92 mld. USD. Akcie Heinz seanci uzavřely na 54,47 USD, nejvýše od začátku roku.

 

Více o seanci na pražské burze a doporučení pro Telefonicu a ČEZ čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688