TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  14.02.2012 12:25:05

Miloš Zeman se zavázal, že bude kandidovat na prezidenta (14.2.2012)

PRAHA (MEDIAFAX) - Bývalý předseda vlády a čestný předseda Strany práv občanů - zemanovci Miloš Zeman bude kandidovat v příštích volbách na prezidenta. V úterý to oznámil přečtením dopisu, ve kterém se Zeman zavázal, že kandidaturu přijme, předseda zemanovců Vratislav Mynář.

"Souhlasím s tím, aby Strana práv občanů - zemanovci zahájila petiční akci na podporu mojí prezidentské kandidatury," přečetl Mynář. Sám Zeman je na plánované operaci prstu na noze, který si před rokem zlomil.

"Miloš Zeman ví, že ho čeká spousta naběhaných kilometrů. Je to otázka repase jeho šlachy v palci," vysvětlil Martin Nejedlý, místopředseda strany pro ekonomiku.

Prezidentská kampaň by měla být podle Mynáře velmi kontaktní, založená na setkávání s občany. Strana ale nejvíce preferuje televizní debaty jednotlivých kandidátů. "Na mítink přijde 100 až 150 lidí, na televizní kampaň se jich podívá i milion," nastínil předseda.

Podle Mynáře je Zeman ideálním kandidátem na prezidenta. "Hlavně je to normální a férový chlap," upřesnil svůj názor.

Zároveň se Zemanem oznámil také svoji kandidaturu na senátora za zemanovce sexuolog Radim Uzel. Měl by kandidovat na Břeclavsku. "Domnívám se, že za podpory této strany by se mohla volba na Břeclavsku podařit," poznamenal Uzel. Gynekolog a sexuolog má podle svých slov v této oblasti spoustu přátel.

Zeman dříve upozornil, že bude kandidovat pouze v případě přímé prezidentské volby. Tu v minulém týdnu schválil po Poslanecké sněmovně také Senát. Občané budou moci kandidovat, pokud je svými podpisy na petičním archu podpoří alespoň 50 tisíc lidí.

Strana se obává, že kvůli pozdnímu schválení prováděcích zákonů pro přímou volbu prezidenta budou mít na sběr podpisů pouze 30 až 50 dní, nebo že se prováděcí zákony vůbec schválit nepodaří a příštího prezidenta bude opět volit parlament. "Chtěl bych zvednout prst, apelovat na všechny zákonodárce, aby tuto taškařici nepřipustili a v co nejkratším čase přijali prováděcí zákon k volbě prezidenta," řekl Josef Baxa, místopředseda strany pro organizaci.

Miloš Zeman kandidoval na prezidenta už v roce 2003, kde vypadl v prvním kole při souboji se současným prezidentem Václavem Klausem a senátorkou Jaroslavou Moserovou.

Jan Drahorád, drahorad@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688