Prezentace  |  08.02.2012 14:55:33

Převeďte svou hypotéku na bydlení a ušetřete až desítky tisíc korun!

Klienti v Česku se často domnívají, že u banky, kde mají hypotéku, musejí zůstat navždy. To ale není pravda. „Přejít s hypotékou k jiné bance, která jim nabídne lepší podmínky, je vcelku jednoduché, a lidé tak mohou v některých případech ušetřit až desítky tisíc, jen na to nejsme zatím zvyklí,“ říká hypoteční expert Equa bank Ondřej Hák.

 

Refinancovat hypotéku na bydlení je výhodné v okamžiku, kdy vám končí úroková fixace. Pokud se blíží konec období, po které jste měli zafixované úroky, podívejte se, jestli nemůžete dostat od jiné banky lepší nabídku, než je ta současná.

 

Equa bank patří k bankám, které právě teď nabízí v případě refinancování hypotéky  jedny z nejnižších úrokových sazeb na trhu. Aktuálně můžete získat úrok už od 3,39 %. „V průměru nabízí Equa bank přibližně o půl procenta nižší úroky než konkurence. Konkrétní úspora samozřejmě záleží vždy na konkrétní hypotéce, ale nízké úrokové sazby Equa bank nejsou podmíněny řadou dalších výdajů, jako jsou poplatky za vedení běžného účtu nebo za pojištění, které jiné banky klientům běžně účtují. Na nejnižší úrokové sazby dosáhne u Equa bank přibližně 50 % klientů, zatímco u velkých bank jsou to podle mých odhadů často jen dvě či tři procenta lidí.“ uvádí Ondřej Hák.

 

Jako vzorový příklad poslouží rodina se dvěma dětmi, která si před pěti lety vzala na koupi bytu hypotéku na 20 let ve výši 1 800 000 s úrokem 4,3 % a měsíční splátkou 11 194 . Nyní fixace končí, zbývá jim splatit 1 483 057 a rozhodnou se, že přejdou k Equa bank. S úrokem 3,39 % bude rodina nově splácet každý měsíc jen 10 522 . Měsíčně tak ušetří 672 korun a za pět let fixace se úspora vyšplhá na 40 320 . Za 15 let se úspora může takto ještě dále zvyšovat.

 

Přesnou úsporu při refinancování své hypotéky si můžete spočítat ve speciální hypoteční kalkulačce.

 

Nabídka Equa bank je speciální i tím, že banka klientovi zaručí výhodnou úrokovou sazbu až 6 měsíců dopředu. Pokud mu fixace úroku končí např. až v létě, může přijít se svou hypotékou do Equa bank už teď, a v dalších šesti měsících se tak zajistí proti růstu úrokových sazeb, které momentálně atakují historická minima.  

 

Každý, kdo si u Equa bank založí nebo nechá refinancovat hypotéku na bydlení, dostane navíc od banky na svůj účet 5 000 korun (nabídka platí pro klienty, kteří požádají o refinancování či novou hypotéku do konce letošního března a do konce září uzavřou smlouvu o úvěru).

 

Obdobné podmínky jako pro účelové hypotéky (smluvní zajištění aktuální úrokové sazby až na půl roku dopředu) platí i pro neúčelové hypotéky. „V Česku mají zatím neúčelové hypotéky proti západním ekonomikám jen minimální využití. U nás je lidé nejvíce používají na konsolidaci dražších spotřebitelských půjček, na vybavení domácnosti nebo nákup auta. V ekonomikách s delší tradicí hypotečního úvěrování se ale spíš používají na úhradu školného, výdaje spojené se zdravotní péčí nebo sociálními službami,“ upozorňuje Ondřej Hák a dodává, že s nabídkou neúčelových hypoték chce být Equa bank také atraktivní alternativou pro živnostníky a ostatní malé podnikatele. Neúčelová hypotéka je velmi zajímavou alternativou jak k provoznímu financování, tak k financování rozvoje podnikání. Důležité pro klienta je, že dostává k dispozici prostředky s dlouhodobou splatností.

 

Více informací na www.equabank.cz nebo 800 500 900.

 

Kromě hypoték nabízí Equa bank řadu dalších snadno srozumitelných bankovních produktů a služeb jak pro jednotlivce, tak pro firmy a podnikatele. K nejvyhledávanějším službám patří běžný účet s možností vedení zdarma, výhodně úročený spořící účet a mimořádně výnosné termínované vklady . Obsluha účtů je možná přes jednoduché a uživatelsky příjemné internetové bankovnictví, telefonicky přes klientské centrum nebo přímo na pobočkách.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688