iPoint (iPoint.cz)
Finance  |  08.02.2012 09:21:55

Akciový výhled 8.2.: Investoři věří v řecké "ANO", akcie prudce posilují (+Erste, Fortuna)


iPoint.cz

Úterní seance na akciových trzích probíhala velice poklidně, když nebyla vyhlašována žádná významná makrodata, která by mohla ovlivnit vývoj. Akciové trhy příliš nerozhodila ani zpráva, že se řecký premiér dohodnul na podmínkách s Trojkou (MMF, EK, ECB) a tuto dohodu dnes předloží koaličním stranám ke schválení. Na tuto zprávu však znatelně zareagoval trh s eurodolarem, který bezprostředně po jejím zveřejnění prudce posílil až o 1 % na $1,3270. Na eurodolaru tak došlo k částečnému uzavírání krátkých pozic, ovšem i nadále počet čistých krátkých pozic zůstává na rekordních úrovních kolem 150 tisíc kontraktů.

 

US obchodování

Událostí americké seance byly očekávané výsledky společností Coca-Cola (KO) a Walt Disney (DIS). Coca-Cola, která výsledky vyhlašovala před otevřením trhů, příjemně překvapila a její akcie vzrostly o 0,76 % na 68,55 USD. Čistý zisk za 4.Q, který bývá obvykle slabší oproti letní sezóně, dosáhnul 79 centů na akcii při očekávání 77 centů a meziročně tak vzrostl téměř o 10 %. Tržby dosáhly 11,04 mld. USD, což bylo mírně nad očekáváním konsensu analytiků ve výši 10,99 mld. USD. V průběhu obchodování akcie Coca-Cola posilovaly až o 2 % na 69,5 USD, ovšem v závěru došlo k vybírání zisků a akcie většinu předchozího růstu umazaly. Akcie Coca-Coly se aktuálně obchodují na 16,7násobku svého očekávaného čistého zisku. Walt Disney zveřejnila své výsledky po uzavření trhů. Čistý zisk ve za první kvartál 2012 dosáhnul 1,46 mld. USD nebo 80 centů na akcii, což překonalo očekávání konsensu analytiků oslovených agenturou Bloomberg ve výši 71 centů. Meziročně se tak jedná o zvýšení o 12 %. Tržby, které meziročně vzrostly o 1 %, dosáhly ovšem jen 10,8 mld. USD. To bylo lehce pod očekáváním a akcie Walt Disney se tak v poobchodních hodinách propadly bezmála o 1,5 % a aktuálně se obchodují na 12,2násobku svého očekávaného čistého zisku. Akciové indexy úterní seanci zakončily bez výraznějších změn. Index S&P 500 vzrostl o mírných 0,20 %, DJIA přidal 0,26 % a NASDAQ Composite zakončil o 0,07 % výše.

Pražská burza
Na domácím trhu jsme mohli pozorovat nadprůměrné objemy obchodů ve SPAD, které převýšily 2 mld. , o což se postaraly především energetické a bankovní tituly. Na pražské burze převažovaly výběry zisků a index PX tak odepsal 0,89 %. Největší podíl na tom měly akcie Komerční banky, které se propadly až o 4,5 %. Výraznější ztráty ale zaznamenalo také NWR (-4,88 %) a Orco (-6,54 %). Akciím KITD se naopak i přes prudký nárůst v posledních dnech nepřestává dařit a ve včerejší seanci posílily o 3,79 % na 233 . Poptávka po akciích KITD je hnána především celkovým zklidněním situace na akciových trzích a silným růstovým profilem. Kontraproduktivně může naopak působit nadále posilující koruna, když měnový pár USD/CZK včera oslabil o 1,5 %. Připomeňme, že zítra své hospodářské výsledky zveřejní společnost Unipetrol.

Více o dnešním vývoji na trzích a investičním doporučení pro Erste a Fortunu se můžete dozvědět na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688