Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  31.01.2012 11:13:03

Nejoblíbenější akcie hedgeových fondů. Část I.

Hedgeové fondy se v posledních letech stále více dostávají do hledáčku drobných investorů. Důvodem mohou být jednak jejich poměrně kvalitní reakce a výsledky v roce 2008, tak výrazné úspěchy v letech 2009 a 2010.

Máme za sebou silně zmatečný rok 2011 a je důležité pro ten další najít co nejzajímavější příležitosti, jak zhodnotit kapitál. To samozřejmě vede k zamyšlení, které pozice v trhu otevírají nyní právě úspěšné hedgeové fondy. Tady jsou:

Apple
stále dokola ohrávaná klasika, která jak se zdá neomrzí investory ani v následujícím roce. Jedná se o titul, který neustále roste a to i přes nepříznivé podmínky dotýkající se celého trhu. 24. ledna dokázal svými hospodářskými výsledky doslova rozcupovat očekávání analytiků. Správci hedgeových fondů s ním nakládají doslova jako s třešničkou na dortu a nechybí snad v jediném portfoliu. Ve třetím čtvrtletí minulého roku nakoupily fondy akcie této firmy za 3,6 milionu dolarů a navýšily v ní tak své podíly na celých 3,2 miliardy dolarů. Například David Einhorn z Greenlight Capital navýšil svůj podíl držených akcií o celých 236000 kusů a drží teď 1,3 milionu kusů. Chase Coleman z Tiger Global Management přidal 198.000 kusů a dostal se v celkovém objemu na 1,7 milionu celkem. Apple těží v posledních letech především z fantastických prodejů Iphonů, nadále navyšuje zisky z Ipodů a Ipadů a v posledním kvartálním výsledku vykázal i znovuoživení prodeje stolních počítačů a notebooků. Nehledě na to se chystá v tomto roce vstoupit do trhu s televizory, kde manažeři společnosti cítí obrovský kupní potenciál. Za zmínku stojí i největší cash flow, jaké kdy dokázala jedna společnost poskládat.

Motorola Mobilita Holdings
Dalším vyhledávaným titulem je přímý konkurent na poli mobilních telefonů a to právě Motorola Mobilita Holdings. Zásadním důvodem pro vstupy do této pozice se jeví spojení s internetovým gigantem Googlem, který se tak snaží proniknout přímo do oblasti vývoje a prodeje mobilních telefonů. Hedgeové fondy nakoupily dohromady v posledním kvartálu minulého roku 49,8 milionů akcií. Například John Paulson rozšířil tuto pozici o devět milionů kusů. Společnost Google se touto akvizicí nejen vydává na pole mobilních telefonů s podporou zkušeného výrobce, ale také si zajišťuje pozice pro soudní rozepře se společností Apple, které se týkají operačního systému Android a s ním souvisejících patentových sporů. Sloučení společností ještě musí ztvrdit regulační orgány a ve chvíli kdy vejde v platnost oficiálně, bude se jednat skutečně o velmi zajímavou investici. Proto je třeba otevírat její pozice ještě před samotným schválením fúze.

Čtěte také:

Akcie s extra nízkým P/E, které drží Warren Buffett.

John Paulson vybírá perspektivní ETF. Nechte se inspirovat.

10 akcií pro rok 2012 podle Barrons

Kupejte akcie níže než je koupili nestoři z Wall Street

News Corporation
Společnost zaznamenala v roce 2011 hodně silný nárůst a to i přes neustálé mediální skandály spojené s jejím jménem. Tyto excesy vyrovnávaly zisky, kterých firma v minulém roce dosahovala a právě díky nim dokázala posílit za toto účetní období o 20%. Společnost těží především z filmových studií, mediálního trhu a silným akvizicím v satelitním vysílání a televizním programům. Je u ní výrazná snaha o rozšíření své působnosti mimo USA, ale základní potenciál zůstává právě tam. Společnost v posledních letech vytvořila poměrně zajímavé rezervy, které se s velkou pravděpodobností v následujícím období přemístí do dalších akvizic. Významně se jeví v tomto ohledu možnost rozšířit své započaté projekty v Asii. Akcie této společnosti nejsou v současné době zrovna dvakrát levné, ale díky zdraví celé firmy se jeví pro hedgeové fondy jako jedna z nejzajímavějších možností. Nakoupily jí v posledním čtvrtletí minulého roku 144,7 milionů akcií dohromady. Například Farallon Capital Management rozšířil své pozice v této společnosti o 6,5 milionů kusů.

Další seznam společností, kterým holdují hedgeové fondy přineseme v tomto týdnu.

www.akcieatrhy.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688