TNBiz (TN.cz)
Makroekonomika  |  22.01.2012 02:13:47

Ekonomický týden v ČR: Údaje o důvěře v českou ekonomiku, hospodaření Unipetrolu

PRAHA (MEDIAFAX) - Český statistický úřad příští týden zveřejní údaje o důvěře v českou ekonomiku v měsíci lednu. Petrochemická společnost Unipetrol zase bude informovat o provozních údajích za celý loňský rok.

Český statistický úřad (ČSÚ) v úterý zveřejní údaje o důvěře v českou ekonomiku v měsíci lednu. V prosinci klesla meziměsíčně o 1,9 bodu, hospodářství přestávali věřit podnikatelé i spotřebitelé. Mezi podnikateli se v prosinci důvěra meziměsíčně snížila o 2,2 bodu, důvěra spotřebitelů se meziměsíčně snížila o 0,8 bodu. Ve srovnání s hodnotou v prosinci 2010 byl souhrnný indikátor důvěry o 12,5 bodu nižší, ve srovnání s hodnotami v období recese (v prosinci 2008 a v roce 2009) byl ale i nadále vyšší.

Na veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2012, který se na Výstavišti Praha-Holešovice uskuteční od úterý 24. do středy 25. ledna, se představí 156 samostatných vystavovatelů, 230 fakult a přes 3000 studijních oborů. Na veletrhu budou tradičně vystavovat české univerzity, vysoké školy a vyšší odborné školy. Kromě tuzemských škol budou zastoupeny zahraniční univerzity a vysoké školy z 10 zemí, nejenom z členských států Evropské unie. Přijedou z Rakouska, Slovenska, Lotyšska, Francie, Německa, Velké Británie, Švýcarska, Irska, Španělska a Kanady.

Petrochemická společnost Unipetrol ve čtvrtek zveřejní provozní údaje za celý loňský rok. Od ledna do září loňského roku přitom společnost zpracovala celkem 2,932 milionu tun ropy, což bylo meziročně o devět procent méně. Ve třetím čtvrtletí výroba poklesla v porovnání s předchozím čtvrtletím o 15 procent na 941 tisíc tun. V meziročním srovnání jde dokonce o dvacetiprocentní pokles.

Na veletrhu Moderní rybář, který na Výstavišti Praha-Holešovice začne ve čtvrtek 26. ledna, se představí novinky a trendy pro rok 2012. Veletrh má za cíl mimo jiné propagaci cest za rybolovem a mořského rybolovu, dále jednotlivých rybolovných technik a soukromých revírů. V rámci veletrhu proběhnou dvě vystavovatelské soutěže, a to Design Expo (nejlepší expozice) a Novinka roku. Uskuteční se i veřejná soutěž "Letem světem", a to v kategoriích povídka, fotografie a krátké video. Brány výstaviště se zavřou v neděli 29. ledna.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688