Stratton Prague (Stratton Prague)
Akcie ve světě  |  18.01.2012 09:09:43

Stručné shrnutí US trhů dne 17.1.12 – indexy udržely plusy

První obchodní seance US burz v týdnu se odehrála nejprve ve velmi pozitivním stylu, když indexy nastoupaly na několika měsíční maxima v úvodní fázi, resp. v první polovině tradingu. Dokonce se podařilo prorazit důležitou technickou i psychologickou hranici 1300 bodů u indexu SP 500 a nějakou dobu se držet i lehce i nad ní. Nicméně posléze se právě tato rezistence ukázala být hlavním problémovým faktorem.

Nejprve ovšem k pozitivním vlivům na trhu, které se postupně objevovaly. Zejména k nim patřily makroindikátory z Číny, kde byl za 4.Q. vyhlášen nárůst HDP o 8,9% vs. očekávání 8,6%, rovněž dvouciferným číslem rostla průmyslová výroba a maloobchodní prodeje za prosinec. K těmto faktům se také přidal příznivý výsledek ekonomického sentimentu ZEWNěmecku, který vzrostl nejvýše od července 2011. Také nové aukce státních dluhopisůeurozóně potěšily, když přes páteční ratingový „cut“ Standard and Poor´s Ratings došlo de facto při všech realizacích dluhových instrumentů ke snížení výnosů a oslabení tak tlaků na obsluhu státních dluhů.

Ne všechno ovšem bylo pozitivní, zejména je třeba zmínit HV finančních kolosů Citigroup a Wells Fargo, když zvláště Citigroup se nezdařily výsledky v oblasti zisku a zatím finanční sektor ve výsledkové sezóně poněkud svými čísly nepřesvědčuje.

Hlavní US akciové indexy tudíž skončily v poněkud umírněnějších stavech než byly  v průběhu session. DJIA je 12482,10 bodů (+0,48%), Nasdaq Composite 2728,08 bodů (+0,64%) a SP 500 1293,67 bodů (+0,36%). Index volatility VIX uzavřel na CBOE na úrovni 22,20 USD, tj. +1,29 USD, resp. +6,17%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 101,34 USD (+0,63 USD) za barel a zlato je na ceně 1658,80 USD za trojskou unci (+3 USD). Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2803, čili mírné vzpamatování EUR.

Z dnešních HV jsou na programu mj. firmy Goldman Sachs, State Street, US Bancorp, PNC Financial Services, v after hours eBay, Kinder Morgan Energy.

Přehled makrodat podle ekonomického kalendáře obsahuje položky MBA Mortage Index, index výrobních cen PPI za prosinec (oček. 0,1% a Core PPI má být také 0,1%), průmyslová výroba za prosinec s číslem 0,5%, využití kapacit s předpokladem 78,1% a NAHB Housing Market Index s cifrou 21 bodů.

Na asijských trzích se obchoduje smíšeně, když Nikkei Average skončil +0,99%, HangSeng je +0,24% a Shanghai Composite po značném nárůstu dnes koriguje o -1,4%.

Indikace US futures zatím vykazují lehce plusové směry a DJIA je +27 bodů, Nasdaq 100 +8 bodů a SP 500 +3,30 bodů.

Tyto zprávy pro vás vytváří Stratton.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688