Researsch (Conectium s.r.o.)
Finance  |  16.01.2012 15:19:13

Ostře nabitý týden aneb sledované události v tomto týdnu

Dnes trhy očekávají především aukci 3emisí pokladničních poukázek Francie, aby si mohly vyložit reálný důsledek sražení ratingu země od Standard & Poor´s. Dle aktuálních prvotních dat byla poptávka poměrně výrazná a i přes zmiňovaný downgrade došlo oproti minulé aukci k poklesu požadovaných výnosů. Prodalo se za cca 8,59 mld. EUR.

Nicméně v tomto týdnu bude kromě naplno rozjeté výsledkové sezóny v USA investory zajímat i řada důležitých makrodat. Již zítra to bude HDP za 4Q Číny či prosincové maloobchodní tržby a průmyslová produkce země. Již na konci loňského roku se spekulovalo, že centrální banka v lednu dále sníží povinné rezervy bank, aby dále podpořila zachování ekonomického růstu. Dosud se tak nestalo, nicméně případná informace by mohla dále podpořit trhy.

Evropě pak bude zveřejněný důležitý lednový ukazatel ekonomického sentimentu ZEW jak v Německu, tak v celé Eurozóně.

Středa nabídne ze sledovanějších dat především prosincovou průmyslovou produkci a produkční ceny v USA. Ve čtvrtek zde bude následovat kromě pravidelného reportu týkajícího se počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti i prosincová inflace či počet zahájených staveb.

pátek se ohledně makrodat investoři zaměří především zpět na Čínu, kde bude zveřejněn předběžný lednový index nákupních manažerů od HSBC. Poslední dobou výrazně sledovaný údaj, vzhledem k obavám o zpomalování čínské ekonomiky, když se zmiňovaný index od listopadu drží pod hranicí 50 bodů.

Co se týká US výsledkové sezóny, s reportem budou páteční prvotní JPMorgan následovat další hlavní banky. V úterý Citigroup (C) a Wells Fargo (WFC), ve středu pak především Goldman Sachs (GS) či US Bancorp (USB). Přidá se však také Western Digital (WDC), eBay (EBAY) či Apple (AAPL). Čtvrtek bude patřit Bank of America (BAC) či technologickému Intelu (INTC), Microsoftu (MSFT) a IBM (IBM). V pátek pak např. konglomerát General Electric (GE), Schlumberger (SLB), Morgan Stanley (MS) či Google (GOOG). U této firmy možno zmínit, že spoluzakladatel a CEO Page Lawrence neustává v prodejích akcií ani v lednu, resp. zdarma získané akcie v rámci opčního programu obratem prodává na trhu. Jen od začátku roku tak již utržil cca 52 mil. USD.

Od zmiňované výsledkové sezóny se již nečekají takové meziroční nárůsty jako ještě v počátku prosince, nicméně z hlediska emisí z indexu S&P 500 by se mělo v průměru jednat o více jak 10 % nárůst, když největší nárůsty by měl zaznamenat finanční sektor (více jak 24 %). Meziročně se největší obrat očekává u problémové AIG, která by se měla dostat do zisku.  

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří Conectium.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688