TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  11.01.2012 12:55:17

Firma Auto ESA loni zaznamenala meziroční nárůst prodejů o 17 procent

PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost Auto ESA v roce 2011 navýšila prodeje ojetých vozů meziročně o 17 procent, prodeje na finanční produkty vzrostly o 16 procent. Firma o tom blíže informovala ve středu.

Nejprodávanějšími typy ojetých vozidel zůstaly v loňském roce, stejně jako v roce 2010, Škoda Octavia, Škoda Fabia, Škoda Felicia, Ford Focus a Ford Mondeo. Výrazně poklesl zájem o malá ojetá vozidla, u kterých zaznamenalo Auto ESA nejnižší nárůst prodejů, a to jen o osm procent. Naopak nejvyšší meziroční nárůst prodejů byl u užitkových vozidel (32 procent), velkoprostorových MPV 28 (procent) a SUV a terénních vozidel (21 procent). Meziroční nárůst prodejů vozidel značky Škoda byl v Auto ESA 23 procent.

"V loňském roce jsme zaznamenali nárůst prodejů vozidel s původem v ČR ze 43 procent na 45 procent," uvedl manažer skladu Auto ESA Martin Seidl. "Podíl vozidel s naftovým motorem stoupl meziročně ze 45 procent na 51 procent," doplnil manažer.

Průměrná prodejní cena vzrostla meziročně ze 140 tis. na 142 tis. . Průměrná prodejní cena vozidel značky Škoda se zvýšila ze 120 tis. na 130 tis. , což bylo způsobeno zejména poklesem zájmu o starší Felicie, a naopak nárůstem zájmu o Octavie a Fabie. Nejprodávanější barvou ojetých vozidel zůstaly v loňském roce šedá/stříbrná, modrá, černá a červená, oproti roku předloňskému roku se jen pořadí černé a červené vyměnilo.

V meziročním srovnání loňského a předloňského roku byl zaznamenán vůbec nejvyšší nárůst prodejů u vozů Ford S-MAX o 358 procent, Citroen C4 Picasso o 250 procent a Audi A3 o 218 procent.

Nejprodávanějšími značkami v roce 2011 jsou Škoda, Ford, VW, Renault, Peugeot, Opel, Citroen, Fiat, Audi, Hyundai. V roce 2010 bylo pořadí podobné, jen Hyundai byl devátou nejprodávanější značkou a BMW desátou nejoblíbenější ojetinou. Nejprodávanější značkou užitkových vozidel, stejně jako velkoprostorových MPV, byly v loňském roce, stejně jako v roce předchozím, vozidla značky Ford. Nejprodávanějším typem potom Ford Transit.

Společnost Auto ESA poskytuje služby v oblasti nákupu a prodeje ojetých vozů od roku 1993. Za 18 let prodalo či koupilo ojetý vůz v Auto ESA přes 100 000 zákazníků.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

10.05.2022Air Products hlásí meziroční nárůst čistého zisku o 13 procent Tisková zpráva (Tisková zpráva)
03.12.2014SDA: Prodeje nových aut za 11M rostly o 17% r/r Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688