Research (Proinvestory.cz)
Finance  |  28.12.2011 10:38:25

Negativní zprávy? Pro znalé investory naopak.

Evropská krize eskaluje. Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová varuje před ekonomickou depresí, i před válečným konfliktem. USA odmítají Evropě půjčovat na sanace státních dluhů. Agentura Fitch snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti sedmi velkých bank, agentura Moody´s knokautovala rating Belgie. Francie možná v těchto dnech již vstupuje do recese a Německu dochází dech. Negativní zprávy? Jak pro koho.

Kdyby negativní zprávy měly barvu, pak by se média černala jak prognózy řecké ekonomiky. Minulý týden byl na negativní zprávy vskutku přebohatý. Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová sdělila, že dluhová krize místo zklidnění naopak eskaluje a vymyká se kontrole. Dále Lagardeová varovala před světovou ekonomickou depresí, přičemž čerta namalovaného na zeď dotvořila varováním před válečným konfliktem, ve který by krize ála třicátá léta mohla nakonec vyústit.

Šéf amerického FEDu Ben Bernanke také Evropany nepotěšil, když odmítl pomáhat zadlužené eurozóně z peněz amerických daňových poplatníků. Zda Bernanke zároveň vyloučil příspěvek FEDu Mezinárodnímu měnovému fondu, není zcela jasné. Jestli USA odmítnou půjčit Mezinárodnímu měnovému fondu peníze k navýšení záchranného fondu, pak by mohl padnout celý plán, pracně domlouvaný na summitu EU. Pokud totiž velké světové ekonomiky nepomohou, pak se může od pomoci distancovat také Bundesbanka. A pak … ?

Ratingové agentury zjevně dohánějí to, co zaspaly při americké hypotéční krizi v roce 2008 a downgradují, až se země otřásá. Agentura Fitch Ratings snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti sedmi velkých bank: Barclays Plc, Credit Suisse AG, Citigroup, Goldman Sachs, Group a Bank of America, BNP Paribas a Deutsche Bank. Agentura Moody's přišla s downgradem Belgie, a to hned o dva stupně. Shrnuto, ratingové agentury odpálily slušnou nálož.

Francouzská ekonomika zpomaluje. Je možné, že v těchto dnech již vstupuje do fáze recese. Očekává se růst nezaměstnanosti a také ztráta hodnocení AAA. Již nyní Francii rostou náklady na obsluhu státního dluhu, což na optimismu zemi galského kohouta nepřidává. Ani radost z Irska, které bylo dáváno za příklad země uzdravené z dluhové nákazy, netrvala dlouho. Ukázalo se, že hrubý domácí produkt se propadl nečekaně o téměř 2%, což značně zchladilo optimistická očekávání.

Tyto negativní zprávy prý odrazuji investory, píší média. Jak které, dodáváme. Kupříkladu korekce ceny investičního stříbra využívá před Vánoci velmi mnoho investorů. Je to logické – v době, kdy se možná blíží krachy států, a kdy se zvažuje možnost opuštění projektu eura, je investiční stříbro samozřejmě zajímavou alternativou pro ochranu peněz a úspor . S ohledem na nynější velmi příjemné ceny stříbrných mincí, stříbrných slitků a stříbrných cihel je to alternativa zajisté dobrá.

Početná skupina investorů negativní zprávy považuje za předzvěst dobrých investičních příležitostí. Jak ale ví každá hospodyňka, nejlépe se nakupuje ve výprodejích. To ostatně potvrdili svými výsledky takoví investiční guru, jako je Warren Buffet nebo Jim Rogers. Je na každém, zda bude pouze ve vleku událostí, nebo zda dokáže situace využívat ve svůj prospěch. Kdo má potřebné znalosti a know-how , ten se budoucnosti obávat nemusí.

Tyto zprávy pro vás vytváří server Proinvestory.cz ve spolupráci se serverem SILVERUM .
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688