TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  22.12.2011 11:35:05

Skupina Zetor dosáhla za první tři čtvrtletí roku 2011 zisku ve výši 80 milionů korun

PRAHA (MEDIAFAX) - Skupina Zetor, tradiční český výrobce traktorové techniky, dosáhla za první tři čtvrtletí roku 2011 konsolidovaného hospodářského výsledku před zdaněním ve výši 80 milionů korun. Během prvních devíti měsíců vyrobil Zetor 3305 traktorů, plán pro rok 2011 je 4465 kusů, uvedl Zetor ve čtvrtek.

V roce 2011 se společnost Zetor postupně navracela na jednotlivých trzích na úroveň prodejů před vypuknutím krize v roce 2009. V některých zemích prodeje traktorů Zetor zaznamenaly zvýšení tržního podílu. Mezi takové patří zejména domácí trh a Slovensko, dále pak například Norsko, Švédsko, Dánsko, Finsko, Srbsko, Litva, Lotyšsko a Řecko. Největším obchodním úspěchem letošního roku pak bylo obnovení dodávek traktorů do Iráku na základě vítězství v tendru vyhlášeném iráckou vládou. Uzavřením kontraktu na 1500 traktorů tak Zetor navazuje na dlouhou tradici dodávek traktorů a komponentů na toto teritorium, které byly ukončeny v 90. letech v souvislosti s politickou situací v Iráku.

V letošním roce Zetor expandoval na nové trhy, a to zejména do afrických zemí (JAR, Súdán, Alžírsko) a Gruzie. Velmi slibně se začíná rozvíjet obchodní spolupráce s Kubou. K prodejním úspěchům v letošním roce přispěl mimo jiné i nový model traktorů Zetor Forterra 135 s velmi výkonným a zároveň úsporným motorem.

„Nastavili jsme veškeré náklady společnosti tak, aby byly v souladu s počty vyráběných traktorů a komponentů a upevnili jsme systém kontroly a vyhodnocování čerpání nákladů jednotlivých hospodářských středisek. Nejen tyto změny přispěly značnou měrou k dosažení pozitivních hospodářských výsledků, na které jsme navázali z předchozího roku,“ uvedl Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel Skupiny Zetor.

Za první tři čtvrtletí roku 2011 Zetor vyrobil celkem 3305 traktorů. Do konce roku by se prodej měl dostat až na 4465 kusů. Výhled prodeje na rok 2012 dle schváleného plánu je celkem 4640 traktorů.

Ondrej Fér, fer@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688