TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  08.12.2011 14:20:11

Škoda Power získala zakázky v Izraeli a Indii

PLZEŇ (MEDIAFAX) - Plzeňská společnost Škoda Power získala zakázky v Izraeli a Indii, kam dodá zařízení plynových elektráren a modernizuje stávající turbíny. Společnost o tom informovala ve čtvrtek.

Škoda Power dodá zařízení do tří plynových elektráren v Izraeli. Zakázka zahrnuje tři turbosoustrojí s příslušenstvím, plzeňská společnost zajistí rovněž technický dozor při montáži a uvedení do provozu. Uvedení bloků do provozu by mělo proběhnout v letech 2013 a 2014. Škoda Power je v rámci této zakázky subdodavatelem své mateřské společnosti Doosan Heavy Industries & Construction (DHI&C). Stejný dodavatelský model platí i u další nové zakázky, jíž je modernizace turbín v indické elektrárně Sabarmati.

Tři turbosoustrojí o výkonech v rozmezí od 120 do 140 MW dodá Škoda Power pro dostavby parních cyklů ke stávajícím plynovým elektrárnám v lokalitách Ramat Hovav u města Beer Sheva, Hagit nedaleko Haify a Eskhol (necelých 30 kilometrů od Tel Avivu). V Izraeli tak úspěšně navazuje na už realizovanou dodávku dvou parních turbín 140 MW pro paroplynovou elektrárnu Dorad.

Nová zakázka je důležitá také kvůli svému charakteru, kdy přímým zákazníkem společnosti Škoda Power je její mateřská společnost Doosan Heavy Industries & Construction (DHI&C). Společný projekt významně přispěje k posílení pozic DHI&C i Škoda Power na středním východě a tento dodavatelský model (s DHI&C nebo Doosan Power Systems jako EPC kontraktorem) má velkou budoucnost i v dalších teritoriích. A to jak například v Indii a na středním východě, kde působí DHI&C, nebo v Evropě a v Americe ve spolupráci s Doosan Power Systems.

To ukazuje i další konkrétní příklad společných obchodních aktivit, jímž je kontrakt na modernizaci turbín 2x110 MW původního výrobce BHEL (v licenci Škoda) v indické elektrárně Sabarmati. EPC kontraktorem tohoto projektu je zde opět DHI&C společně s DPS India.

Škoda Power se na projektu bude podílet dodávkou modernizovaných průtočných částí turbín, konkrétně vysokotlakého, středotlakého a nízkotlakého rotoru, rozváděcích kol, vnitřních vysoko- a středotlakých těles, a dále modernizací hydraulické regulace, výměnou systému kontroly a měřením turbosoustrojí pro každou z jednotek 110 MW. Investorem projektu je indický vlastník elektrárny Torrent Power Limited. Uvedení do komerčního provozu obou modernizovaných jednotek je plánováno na podzim 2013.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688