Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie v ČR  |  28.11.2011 14:32:32

Nová analýza na akcie NWR: Lepší produkční mix podpoří zisk


Analytici Erste Group se odhodlali ke snížení cílové ceny akcií NWR na 140 . Nechávají ovšem doporučení "akumulovat", protože firmu nečekají jen špatné zítřky.

 NWR - informace o firmě a investiční doporučení

Ponecháváme naše doporučení akcie NWR akumulovat, když pokles ceny akcií z poslední doby vytvořil dobrý vstupní bod pro dlouhodobé investory. NWR se obchoduje z pohledu našich odhadů, které jsou pod konsensem, na relativně nízkém ocenění (pro rok 2012 očekávaný ukazatel EV/EBITDA na 3,6x). Vzhledem k poslednímu vývoji indexů nákupních manažerů, který ukazuje na viditelné oslabení průmyslové aktivity, nemůžeme být na tento výrazně cyklický titul bezvýhradně pozitivní. NWR také není levnější než regionální konkurent JSW.

Na základě ocenění diskontovaného cash flow snižujeme roční cílovou cenu na 140 /akcii. Ta je výsledkem vyšších provozních a investičních nákladů (které vyplývají z náročných geologických podmínek) a snížení našich odhadů na průměrné ceny prodaného uhlí. Ocenění snižuje také vyšší než původně odhadovaný čistý dluh na konci roku 2011 kvůli slabším letošním hospodářským výsledkům (výsledek slabého produkčního mixu a vyšších nákladů). Náš odhad čistého dluhu pro konec roku se tak zvýšil z 270 milionů eur na 408 milionů.

V roce 2012 očekáváme 17% pokles průměrných cen koksovatelného uhlí a koksu v souladu se světovými trhy, což bude částečně vyrovnáno zlepšujícím se prodejním mixem (podíl koksovatelného uhlí by se měl zvýšit z 44 % na 56 %). Očekáváme, že NWR bude schopna při scénáři mírné recese prodat 100 % své produkce uhlí. EBITDA by se měla meziročně mírně snížit na 453 milionů eur (konsenzus 522 milionů). Avšak je třeba pamatovat na trojnásobnou páku cen uhlí na EBITDA společnosti.

NWR má v hotovosti asi 445 milionů eur, nízký poměr dluhu a EBITDA a dobrou splatnost dluhu, což je hlavní rozdíl proti začátku posledního poklesu v roce 2008. To poskytuje (I) podporu pro investory sázející na dlouhodobou hodnotu a (II) prostor pro fúze a akvizice. Avšak jediným viditelným cílem NWR je polská Bogdanka, která není úplně levná. Jedinou korporátní aktivitou by tak v současnosti měly být nákupy vlastních dluhopisů.

Věříme, že ve střednědobém horizontu je koksovatelné uhlí stále strukturálně silnou komoditou díky poptávce z rozvíjejících se asijských trhů a problémům se zvýšením produkce v rizikových regionech jako Mongolsko a Mozambik. Navíc  NWR podniká ve vnitrozemním středoevropském trhu s velkým deficitem koksovatelného uhlí. Předpokládáme také postupný nárůst cen energetického uhlí v regionu SVE směrem k cenám v severozápadní Evropě kvůli vznikajícícmu lokálnímu deficitu.

Více z analýzy Erste Group na akcie uhelné společnosti NWR najdete ZDE:


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688