TNBiz (TN.cz)
Finance  |  26.11.2011 14:03:51

Ekonomický týden ve světě: Vývoj ekonomiky, výhled OECD a jednání o vyplacení další pomoci Řecku

PRAHA (MEDIAFAX) - Nový ekonomický týden ve světě bude ve znamení makrodat. Eurozóna bude rozhodovat o výplatě šesté tranše pomoci Řecku.

Výzkumný institut GfK v pondělí zveřejní údaje o spotřebitelské důvěře v Německu za prosinec. V listopadu se tamní důvěra nečekaně zlepšila, když stoupla na 5,3 bodu z říjnových 5,2 bodu.

Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) v pondělí zveřejní listopadový výhled vývoje ekonomiky v zemích OECD. Ten bude pravděpodobně výrazně horší zejména kvůli dluhové krizi eurozóny. Česká ekonomika by v příštím roce měla podle odhadů OECD z poloviny listopadu zpomalit růst na 1,6 procenta z letošních 2,1 procenta.

Německý statistický úřad v pondělí oznámí předběžná data o vývoji tamní inflace v listopadu. Meziroční míra inflace v Německu se v říjnu mírně snížila na 2,5 procenta ze zářijových 2,6 procenta, meziměsíčně stagnovala.

Eurozóna bude v úterý rozhodovat o výplatě šesté tranše záchranné pomoci Řecku. Očekává se, že její výplatu lídři eurozóny podpoří. "Určitě by se našly desítky důvodů, proč by eurozóna neměla vyplatit šestou tranši Řecku. To by ale na druhou stranu torpédovalo jakékoliv snahy politiků uklidnit napjatou situaci v eurozóně. Jsem tak toho názoru, že další tranše ve výši osmi miliard eur nakonec Řecku vyplacena bude," uvedl pro agenturu Mediafax analytik finančních trhů společnosti Next Finance Martin Prokop.

Německý statistický úřad ve středu oznámí předběžná data o vývoji tamní nezaměstnanosti v listopadu. V říjnu se nezaměstnanost zvýšila na sedm procent ze 6,9 procenta v září, kdy klesla nejníže od sjednocení Německa.

Evropský statistický úřad ve středu zveřejní údaje o vývoji nezaměstnanosti v eurozóně a Evropské unii za říjen. V září se míra nezaměstnanosti v eurozóně zvýšila na 10,2 procenta, v celé EU pak stoupla na 9,7 procenta. "Míra nezaměstnanosti v eurozóně by měla v říjnu mírně povyrůst na 10,3 procenta. A to je velice závažné z pohledu ekonomiky eurozóny," odhadl pro agenturu Mediafax analytik finančních trhů společnosti Next Finance Martin Prokop.

Evropský statistický úřad Eurostat ve středu zveřejní předběžný odhad listopadového vývoje spotřebitelských cen v eurozóně. Meziroční inflace v eurozóně v říjnu dosáhla tří procent. "V listopadu se tempo růstu spotřebitelských cen mírně snížilo na 2,9 procenta. To je spojeno především s velice slabou poptávkou v eurozóně, která tlačí na pokles tempa růstu spotřebitelských cen," uvedl pro agenturu Mediafax analytik finančních trhů společnosti Next Finance Martin Prokop.

Americké ministerstvo práce v pátek oznámí údaje o vývoji tamní nezaměstnanosti za listopad. Míra nezaměstnanosti ve Spojených státech amerických v říjnu nečekaně klesla na devět procent ze zářijových 9,1 procenta.

Denisa Křížová, krizova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688