TNBiz (TN.cz)
Dluhopisy  |  24.11.2011 14:50:27

Německé dluhopisy se obchodují za nejnižší cenu za poslední měsíc

LONDÝN (MEDIAFAX) - Německé státní dluhopisy se obchodují za nejnižší cenu za poslední měsíc, když se motor eurozóny stal poslední obětí dluhové krize. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

To vše se stalo den po neúspěšné emisi německých desetiletých státních dluhopisů. Propad poptávky po německých státních dluhopisech zapříčinil výrazný nárůst německých nákladů na cizí kapitál, když nyní si Německo půjčuje na 10 let za 2,2 procenta, což je nad výnosem, který požadují investoři z amerických desetiletých státních dluhopisů (1,88 procenta), a téměř se dostaly i nad výnos ze státních dluhopisů Británie.

Středa podle agentury Reuters ukázala, jak se dluhová krize neustále valí na celou eurozónou. Krize vytváří tlak na růst výnosů z německých státních dluhopisů. Výprodeje investorů se tak dotkly už i německých státních dluhopisů a německých aktiv.

Rostoucí obavy z vlivu německých financí na pomoc, která je nutná k vyřešení dluhové krize v eurozóně, totiž silně zasáhly poptávku po desetiletých státních dluhopisech, jejichž aukce proběhla ve středu. Německo ve středu nabídlo desetileté dluhopisy v objemu šesti miliard eur, ale kvůli nízkému zájmu investorů Německo prodalo jen 3,64 miliardy eur. To vyvolalo obavy, že už dluhová krize v eurozóně začíná ohrožovat i Německo.

Ale analytici tvrdí, že Německo bude stejně muset vynaložit větší náklady při snaze vyřešit dluhovou krizi. Například bude muset schválit větší roli Evropské centrální banky (ECB). Při emisi jednotného evropského dluhopisu by také Německo muselo platit větší výnos, než u německých státních dluhopisů.

Stratég banky Commerzbank se domnívá, že v případě medvědího trhu by se výnosnost z německých státních dluhopisů měla udržet v intervalu 2 až 2,25 procenta. Samotná ekonomická prognóza, která již za jistých podmínek počítá s návratem recese do eurozóny, by měla limitovat výraznější nárůst výnosů z německých státních dluhopisů, neboť ty budou nadále považovány za bezpečný přístav eurozóny.

Tomáš Králícek, kralicek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Dluhopisy:

Út 10:31  CTP: Akvizice pozemků v Polsku Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688