TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  15.11.2011 12:15:05

Zemanovci představili svůj volební program, chtějí dvě sazby DPH: 10 a 25 procent

PRAHA (MEDIAFAX) - Strana práv občanů zemanovci (SPO-Z) představila v úterý svůj volební program, který v sobotu schválili předsedové místních organizací strany. Program počítá s přímou volbou starostů, primátorů, hejtmanů a prezidenta a s dvojí sazbou DPH: 10 a 25procentní, oznámil šéf SPO-Z Vratislav Mynář.

"Tuto sobotu se konalo shromáždění předsedů místních organizací SPOZ, na kterých byl schválen program naší strany. Program 300. Je příznačné, že ve stejný den měla programovou konferenci sociální demokracie. Jejich program je velmi podobný, až se zdá, že ČSSD od nás opisuje. Na rozdíl od ČSSD jsme ale strana zodpovědná a populismu se vyhýbáme. Proto neklademe důraz na sociální dávky, které ekonomickou situaci občanů spíše zhoršují. Ve svém programu se soustředíme místo spotřeby na investice, které vytvářejí nová pracovní místa a snižují tak nezaměstnanost," oznámil Mynář.

Ocenil, že se silná strana, jako je sociální demokracie, od SPOZ učí. Důkazem je prý zákon o prokázání příjmů a majetku. Oproti ČSSD jsou však prý SPOZ nekompromisní. "Každý, kdo není schopen spolehlivě prokázat původ svých příjmů, tomu bude tento nelegální majetek zabaven, ať se jedná o jakoukoliv sumu. Nerozumím tomu, proč by si měl někdo nechat čtvrtinu nakradeného majetku," dodal Mynář.

Na tvorbě programu se prý podíleli takoví odborníci jako například Jiří Rusnok, Miloš Kužvart, Jan Fencl a další. "Náš program je srozumitelný, jasný a dlouhodobý. Nabízíme znechuceným občanům alternativu, nabízíme prvky přímé demokracie," doplnil místopředseda strany Zdeněk Štengl.

Strana prý bude usilovat o sníženou sazbu daně z přidané hodnoty na deset procent na léky a potraviny. U ostatních produktů chce strana zvýšit sazbu na 25 procent.

Hlavním pilířem programu je prosazení přímé volby prezidenta, starostů, hejtmanů a primátorů. "Petice za přímou volbu starostů, primátorů, hejtmanů a prezidenta byla velkým úspěchem. Sesbírali jsme přes sto tisíc podpisů. Na nás je teď, abychom celou záležitost dotáhli do konce," uvedl Vratislav Mynář s tím, že petici předal počátkem října petičnímu výboru Poslanecké sněmovny.

Veřejné slyšení však straně výbor umožní až 12. ledna příštího roku. "Tento termín je podle mého účelový. Protože už dnes je téměř jisté, že zákon o přímé volbě prezidenta neprojde sněmovnou do konce roku. Přímá volba je téma, které dotáhneme do konce, už kvůli těm sto tisícům lidí, kteří se nám podepsali pod tuto petici," slíbil Mynář.

Dodal, že dvě dívky z petičního výboru SPOZ se vydají za vybranými senátory napříč politickým spektrem a zeptají se na jejich názor na přímou volbu prezidenta. "Na veřejné slyšení se s renomovanými právníky připravujeme," dodal Mynář.

Karolina Brožová, brozova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688