Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  27.10.2011 17:12:11

Investice, které vás ochrání před recesí


Bojíte se, že na kolísavém trhu přijdete o peníze? Možná je na čase oprášit znalosti z dějin umění. Investice do umění totiž nepodléhají ekonomickým trendům a dlouhodobě by jejich hodnota měla růst. A existují i další téměř bezrizikové investice.

Riziko je vždy relativní. Nejlepší je si v určité situaci vybrat určitou hranici rizika a u ní zůstat. Investice s nízkým rizikem je z velké části ovlivňována ekonomickými a tržními cykly.

Jak investovat podle ekonomických cyklů? 11 akciových tipů

"Snížit riziko je mnohdy výhodné. Přes veškerou bezpečnost si však nemůžete být jisti výsledkem. I když je na moři odliv, vlny mohou být nebezpečné. Stejně to funguje na akciovém trhu," varuje Lance Roberts, hlavní stratég Streettalk Advisors.

Jak se tedy chovat na rozkolísaném trhu a kde jinde než na účtu mít "schované" peníze?

1. Sbírky

Je jedno, co sbíráte. Mohou to být obrazy, auta nebo šperky. Všechny mají schopnost si udržet a zvyšovat v průběhu let hodnotu. V některých případech si navíc můžete umělecký kousek naplno užít, třeba když máte rádi stylovou jízdu na čtyřech kolech.

Alternativní investice: Jak se bude dařit zlatu, umění a investičnímu vínu?

2. Skladovací prostory

Pokud jste někdy potřebovali uložit některé věci, víte, že to je většinou na dlouho. Z toho těží pronajímatelé. I v dobách krize jim výrazně rostou příjmy. Vyplatí se proto investovat do fondů, které se specializují na tyto firmy. Roční návratnost by se měla pohybovat okolo 30 procent.

3. Černé zlato

Ropné společnosti, stejně jako plynárenské, by měly v budoucnu generovat stabilní cash flow. Vybírat si akcie z tohoto sektoru může být velmi složité, ale podle analytiků se stačí zaměřit na některý z fondů, který se specializuje právě na ropu a plyn.

4. Nemovitosti k pronájmu

Ve Spojených státech stále řada lidí není schopna splácet hypotéku. Na řadu přichází zabavování nemovitostí. Už léta proto roste obliba nájemního bydlení. Podle analytiků bude s dalším vývojem amerického hospodářství poptávka po pronájmech stále stoupat. V příštích 10 letech by mělo jít o výhodnou investici. V Evropě není situace příliš odlišná.

Kolik by měla vynášet investice do realit?

5. Zemědělská půda

S rostoucí světovou populací roste i poptávka po potravinách. Obiloviny hrají v této poptávce prim. S rostoucí cenou zemědělských plodin poroste i cena půdy, investice do ní by proto měla být velmi zisková.

Jim Rogers: Krize bude extrémní. Peníze zachrání ti, kdo vsadí na zemědělství

6. Vzdělávejte se

Vysokoškoláci to nemají na slabém trhu práce lehké. nenechte se ovšem od studia odradit, v dlouhodobém horizontu je vzdělání výhodou.

7. Malé a střední firmy, ocel a další

Stále je kam investovat. Malé a středné společnosti, výrobci oceli, ale také přepravci nebo producenti uranu. Většina těchto aktiv je na polovině svých maxim. Například uran stále doplácí na katastrofální zemětřesení v Japonsku, odraz ode dna ovšem dříve nebo později musí přijít.

Uran: Přehnaná reakce trhu nabízí zajímavou investiční příležitost

8. Spořit, spořit, spořit

Někteří investoři mají kromě investic také dluhy, hlavně na kreditních kartách. Pokud se navíc dluhy na kartách pohybují v řádech tisíců korun, nejprve se zbavte těchto závazků, a až potom se zabývejte myšlenkami na investování.

Pokud chcete investovat, vytvořte si také nejdříve svůj vlastní záchranný balík. Peníze, které prostě budou ležet v bance. Jimi budete schopni vyřešit jakékoli neočekávané výdaje, aniž byste sahali na investice.

Jak se připravit na recesi? Několik užitečných rad

9. Začněte podnikat

Podle většiny analytiků se jedná o nejlepší dlouhodobou investici. Nemusí jít vždy o investici s běžným rizikem. V některých případech riskujete opravdu hodně. Je potřeba mít odhodlání, nebát se přesčasů a být své práci zcela oddán. Návratnost investice je ovšem ta nejlepší možná - samostatnost, zajištění a pocit úspěchu.

Takhle se nezačíná: 9 největších mýtů o podnikání


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688