TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  20.10.2011 14:15:11

ČEZ mění strukturu firmy, exministr Říman odstupuje z dozorčí rady

PRAHA (MEDIAFAX) - Energetická společnost ČEZ mění organizační strukturu firmy, dozorčí rada, opouští její člen a exministr Martin Říman, ve čtvrtek navíc jmenovala dva nové členy představenstva. Informovala o tom mluvčí ČEZu Eva Nováková.

Novými členy představenstva společnosti se od čtvrtka stávají Michaela Chaloupková, nynější ředitelka útvaru nákup, a Pavel Cyrani, ředitel nedávno zřízené divize strategie. Po téměř 14 letech tak v představenstvu největší české energetické firmy opětovně zasedne žena. Představenstvo společnosti tak nyní má plný počet sedmi členů. Navíc stávající členové představenstva Vladimír Hlavinka a Martin Novák byli potvrzeni i na další funkční období.

Na čtvrtečním jednání dozorčí rady její člen Martin Říman oznámil své odstoupení z funkce člena dozorčí rady a z funkce člena výboru pro audit, a to s účinností od 20 prosince 2011.

Kromě toho dozorčí rada projednala také návrh nového předsedy představenstva a generálního ředitele ČEZ Daniela Beneše na změny organizační struktury společnosti platné od 1. ledna 2012. "Jde o první krok, který zefektivní a zjednoduší liniové řízení firmy na vrcholové úrovni a připraví Skupinu ČEZ na konsolidaci činností i dceřiných společností. K dalšímu zefektivnění a zeštíhlení počtu divizí a nejvyšších manažerských pozic dojde v polovině příštího roku, kdy ze současných 11 divizí zbude osm, eventuálně devět," přiblížila změny Nováková.

Od prvního ledna příštího roku tak bude zrušena divize výkonného ředitele i funkce výkonného ředitele. Divize správa a personalistika se začlení do působnosti ředitele divize finance. Spojení podpůrných služeb vytvoří základ pro vybudování jednoho střediska sdílených služeb Skupiny ČEZ do poloviny příštího roku.

Divize distribuce se začlení do řídící působnosti ředitele divize international. "V zahraničí vlastníme především distribuční společnosti, tímto prvním krokem dojde k posílení přenosu nejlepší praxe mezi distribučními společnostmi doma i za hranicemi. V polovině příštího roku pak dojde k novému přeuspořádání a pravděpodobně i ke změně názvu této divize," poznamenala Nováková.

Pod divizi international přejde také útvar fúze a akvizice. "V období útlumu nákupu nových zahraničních aktiv je optimální spojit činnosti z oblasti akvizic se správou našich zahraničních majetkových účastí," uvedla mluvčí ČEZu.

Kromě rušení divizí energetická společnost také jednu novou zřídí - a to divizi nákup. "Definitivní centralizace všech nákupních procesů, včetně nákupu paliv, pod jeden útvar, protože v této oblasti je nadále velký prostor pro další úspory v rámci Skupiny ČEZ," vysvětlila důvod vzniku nové divize Nováková.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

14.07.2022Vývoj sazeb mění strukturu financování firem (Ozvěny trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.03.2014ČEZ mění organizační strukturu, DR schválila změny Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688