TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  18.10.2011 17:20:11

Věřitelská společnost Bestsportu požádala o více času na navržení reorganizace

PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost PPF Healthcare, jakožto věřitel společnosti Bestsport, která provozuje pražskou O2 arenu, v úterý požádal Městský soud v Praze o prodloužení termínu pro předložení plánu reorganizace firmy o dalších 120 dní. Vyplývá to z údajů zveřejněných na internetové verzi insolvenčního rejstříku.

Jak firma sdělila, znalec ustanovený soudem zatím nedokončil znalecký posudek a ten nemohl být předložen soudu a projednán a schválen na schůzi věřitelů. Soud tak nemohl vydat usnesení o ceně majetkové podstaty. Z toho důvodu firma požádala o prodloužení lhůty. Zároveň sdělila, že její plán předložit reorganizační plán stále trvá.

"Prodloužení lhůty na předložení plánu reorganizace nemá vliv na bezproblémový chod Bestsport akciová společnost a na plánované akce v O2 areně. Všechny akce proběhnou v ohlášených termínech a nikdo nemusí mít obavu, že by se kvůli prodloužení termínu nekonaly," uvedl mluvčí představenstva firmy Oldřich Babický.

"Pro vedení Bestsport akciová společnost se krokem věřitelů, který má racionální důvody, nic nemění,“ uvedl předseda představenstva Richard Benýšek. Dále podle něj pokračuje optimalizace chodu společnosti, tedy především tlak na náklady, revize obchodních případů a jednání s promotéry.

Bestsport je sesterskou společností Sazky. Má stejné majitele jako Sazka, tedy sportovní svazy. Věřitelé společnosti na konci června rozhodli, že předloží návrh reorganizace pro vyřešení úpadku společnosti. Termín pro předložení reorganizačního plánu vyprší 19. října.

O2 arena patří k nejmodernějším stánkům pro sport, kulturu, koncerty, kongresy, výstavy a veletrhy v Evropě. Představuje téměř čtvrt milionu metrů kubických prostoru. Na tribuny se vejde až 18 000 návštěvníků při koncertu, 17 000 fanoušků při hokejovém utkání nebo 11 000 diváků při lehkoatletickém mítinku. S téměř třemi tisícovkami míst v barech, kavárnách a restauracích je O2 arena také největším gastronomickým zařízením v Praze a České republice.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688