Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  11.10.2011 10:19:10

Akciové trhy ovládl úlevný vzestup, měnové trhy se přesvědčit zatím nepodařilo

Byla příčinou nízká likvidita trhů? Nadměrná angažovanost na trzích? Nebo „iracionální veselí“ vyvolané záměrem tandemu Mer-kozy připravit nový plán? Ať už to bylo cokoli, Asie začala obchodování rozhodným příklonem k riziku, rizikové měny stoupaly jak horkovzdušný balon a Wall Street (S&P) si připsal největší jednodenní zisky za 1 a 1/2 měsíce, když poprvé od července zavřel nad 55denním pohyblivým průměrem.

I přesto, že se příznivá nálada z Wall Streetu rozšířila i na regionální akciové burzy, obchodníci prozatím nebyli ochotní podpořit měny v dalším růstu a namísto toho před dalším prolomením následuje období konsolidace.

Pokud jde o zveřejňovaná data, přišlo překvapení v podobě údajů o tržbách na srovnatelné bázi dle BRC, které ve srovnání se zářím vzrostly i přesto, že vyhlídky britské ekonomiky jsou podle BoE chmurné a že BoE přistupuje k druhé fázi kvantitativního uvolňování. Tržby meziročně vzrostly o 0,3 % poté, co v minulém měsíci poklesly o 0,6 %, a BRC za hlavní faktory, které k nárůstu tržeb přispěly, považuje výrazné slevy a příznivé počasí (jak dlouho může něco takového ve Velké Británii vydržet?).

Japonský přebytek běžného účtu se v srpnu snížil o celých 64 % a spadl na 407,5 mld. JPY v důsledku nepříznivého vývoje obchodní bilance (propad do schodku ve výši 818 mld. JPY). Přestože převis příjmů ve výši 1,35 bil. JPY poskytl bilanci běžného účtu vzpruhu, stejně jde už o šestý po sobě jdoucí měsíc, kdy se tento převis snižuje.

V Austrálii oproti dvouletému minimu v předchozím měsíci podnikatelská důvěra NAB v září opět vzrostla v důsledku očekávání podniků, že dojde ke snižování úrokových sazeb a měna oslabí. Také podnikatelské podmínky se o 5 bodů zlepšily, přičemž k největšímu oživení došlo ve zpracovatelském průmyslu a k nejlepšímu v důlním průmyslu.

Akciové tituly Šanghaje a Hongkongu za včerejším růstem asijských akcií pokulhávaly, ale zpráva, že pobočka čínského vládního fondu bude investovat do akcií čtyř hlavních bank, nastartovala finanční sektor a masivnější oživení v regionu pomohlo ostatním sektorům. Dopoledne se stále ještě zdálo, že měny se k všeobecně rostoucí chuti k riziku připojit nechtějí.

Včerejšímu růstu pomohla zpráva, že Rusko zvažuje nákup španělských vládních dluhopisů, jakmile bude oznámena strategie, přičemž původním katalyzátorem byl „Mer-kozy efekt“. Na Wall Streetu se navzdory americkému svátku obchodovalo. V důsledku pátečních pozitivních hlavních údajů týkajících se zaměstnanosti zamířil Wall Street prudce vzhůru, přičemž DJIA si připsal 2,97 %, S&P 3,41 % a Nasdaq 3,5 %.


Andrew Robinson, Forex Market Strategist, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Přečtěte si také:

17.03.2021Fed se snaží přesvědčit nevěřící trh Jan Berka (Roklen24)
13.09.2019ECB akciové trhy přesvědčila (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688