TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  23.09.2011 20:20:05

Nejvyšší nabídku za Sazku nabídla ve společné nabídce PPF a KKCG

PRAHA (MEDIAFAX) - Nejvyšší nabídku v tendru na koupi loterijní společnosti Sazka předložila společnost Sázková kancelář, a.s., za níž stojí skupiny PPF a KKCG. Vítězná částka je 3,81 miliardy korun.

Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí Sazky Lenka Tichá. "Druhá nejvyšší nabídka, která překročila znalecký odhad hodnoty Sazky, je ve výši 3,601 miliardy korun," uvedla pro agenturu Mediafax Tichá. Znalecký posudek Ernst&Young ocenil Sazku na 3,57 miliardy.

Tendru se zúčastnily i Synot Holding a společnost Charlcoal, spojovaná se jménem finančníka Pavla Tykače. Vážní zájemci museli do pátku 23. září podat závaznou finální nabídku a zároveň složit celkovou kupní cenu, s níž se chtějí o podnik Sazka ucházet.

"Skupiny KKCG a PPF jsou potěšeny, že předložily ve výběrovém řízení na prodej Sazky nejvyšší nabídku. Jsou přesvědčeny, že nabídnutá cena je reálnou, poctivou a tržní cenou za loterijní společnost, která má stále ztrátové hospodaření. Nabídnutí nejvyšší ceny ze strany skupin PPF a KKCG je zejména dobrou zprávou pro Sazku a její obchodní partnery. V případě, že bude tato nabídka vybrána, přinese s podporou KKCG a PPF potřebnou stabilitu, finanční zázemí a další rozvoj společnosti Sazka," uvedl v prohlášení mluvčí KKCG Dan Plovajko.

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka výběrové řízení na prodej Sazky vyhlásil 19. srpna. Finanční skupina Penta, které se výběrového řízení neúčastní, poslala v pátek Cupkovi oficiální nabídku, že je ochotná koupit Sazku za pět miliard korun. Cupka už dříve uvedl, že nebude moci brát zřetel na žádnou nabídku učiněnou mimo výběrové řízení. Kupní cenu Penta určila na 4,65 miliardy a nabídla, že uhradí závazky Sazky, které vznikly po prohlášení konkurzu ve výši 350 milionů korun. Penta uvedla už dříve, že považuje za nestandardní a podezřelé, že insolvenční správce jasně neurčil, kdy nabídky otevře a vyhodnotí a proč tak neučiní bezprostředně po termínu podání nabídek, tedy v pátek v 18 hodin.

Nakonec je ale otevřel v pátek večer. "Správce se rozhodl kvůli těmto spekulacím otevřít obálky spontánně ještě dnes večer," dodala Tichá.

Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu, jejich pravomoci jsou ale po prohlášení konkurzu silně omezené.

Tomáš Králícek, kralicek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688