TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.09.2011 18:30:05

Uhde: Vybrali jsme dobře, Dvořák předvedl precizní výkon

PRAHA (MEDIAFAX) - V čele veřejnoprávní České televize bude příštích šest let bývalý šéf televize Nova Petr Dvořák. Podle předsedy Rady ČT Milana Uhdeho radní vybrali toho správného kandidáta, který předvedl precizní výkon.

"Zvolili jsme dobře. Petr Dvořák předvedl precizní výkon a dodržel navíc všechny parametry," uvedl na tiskové konferenci po volbě Uhde s tím, že Dvořákův projekt je ucelený s velkým zřetelem ke kulturnímu poslání České televize. "Tento zřetel byl opomíjen teoreticky i prakticky. Pokud by generální ředitel dodržel jen 66 procent toho, co představil a slíbil, je to dobrý výsledek. Budu se samozřejmě snažit o to, aby rada činnost nového generálního ředitele kriticky sledovala," zdůraznil Uhde.

"To, že jsme zvolili správně, dokazuje i fakt, že projev pana Dvořáka trval přesně 9 minut a 55 sekund a vešel se tedy do toho desetiminutového limitu. To je manažerský přístup, který ho legitimuje k tomu, aby byl ředitelem," prohlásil Uhde.

Dvořák na Uhdeho slova reagoval s úsměvem a uvedl, že je rád, že ze svého projevu ještě ve středu ráno vyškrtl čtyři věty, a tím ho na potřebných deset minut zkrátil.

"Myslím si, že těch výzev, možností a problémů, které bude potřeba do budoucna řešit, je mnohem více, než se mi mohlo podařit do mého projektu a proslovu dát. Mám na to ale šest let," řekl Dvořák s tím, že by avizovaných změn chtěl dosáhnout za první tři roky ve funkci.

Dvořák by se měl své nové funkce ujmout s účinností od 1. října 2011 do 30. září 2017. "Nyní bude mít možnost si manažerskou smlouvu, která je připravena, nastudovat a poradit se se svými právníky," podotkl Uhde s tím, že by Dvořákova smlouva neměla být tajná.

Dvořák získal ve druhém kole 12 hlasů, ke zvolení jich potřeboval deset. Poražený Hynek Chudárek obdržel pouze tři hlasy.

Dvořák se narodil v roce 1964 v jižních Čechách. Vystudoval technickou kybernetiku na ČVUT, na University of Chicago v USA získal titul MBA. Dvořák je vášnivý snowboardista a zhruba čtyřikrát do roka hraje na elektrickou kytaru v rockové skupině Brumloboys, rád cestuje. Je rozvedený, má čtyři dcery.

Nového generálního ředitele ČT potřebovala kvůli odchodu Jiřího Janečka. Ten svou rezignaci oznámil v polovině července, a to ze zdravotních důvodů. Do začátku funkčního období nového generálního ředitele televizi řídí někdejší Janečkův provozní ředitel Vladimír Karmazín.

Janeček pracoval v České televizi od roku 1989 v Redakci zpravodajství ČT nejprve jako redaktor krajského vysílání, později moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, byl vedoucím moderátorů a od prosince 2002 pověřeným ředitelem zpravodajství. V červenci 2003 byl Radou ČT jmenován generálním ředitelem ČT. Své působení ve vrcholné manažerské pozici v televizi veřejné služby obhájil také v červenci 2009.

Rada ČT má 15 členů. Jejich funkční období je šestileté, každé dva roky se obmění třetina členů. Mají za úkol například jmenování a odvolávání generálního ředitele.

Tomáš Králíček, kralicek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688