TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  10.09.2011 09:14:52

Škoda ve Frankfurtu představí designový koncept MissionL, který přiblíží novou modelovou řadu

MLADÁ BOLESLAV (MEDIAFAX) - Mladoboleslavská Škoda na letošním mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu v úterý představí ve světové premiéře designový koncept MissionL. Ten by měl poodhalit podobu šesté modelové řady, jež se stane symbolem startu modelové ofenzívy české automobilky.

"Kompaktní pětidveřový vůz bude uveden na trhy v Evropě, Rusku a v Číně. V duchu principů internacionalizace projde kompaktní liftback pro každý z těchto regionů specifickými modifikacemi. Indický trh navíc získá svou vlastní variantu v podobě kompaktního sedanu." informoval mluvčí automobilky Evžen Krauskopf a dodal, že tyto kroky přiblíží společnost Škoda k cílům Růstové strategie 2018, které byly vytyčeny loni.

Tato strategie určuje, že do roku 2018 plánuje automobilka posílit své prodeje na 1,5 milionu vozů.

"MissionL odhaluje podobu našeho nového kompaktního modelu. Velmi přesně ukazuje, kudy se bude ubírat cesta naší značky. Světová premiéra ve Frankfurtu dává jasný signál, že Škoda teď jede na plný plyn. V nejbližších dvou až třech letech budeme představovat každých šest měsíců nový vůz," prohlásil předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland.

Růstová strategie 2018 automobilky počítá s tím, že od poloviny roku 2013 se bude model Yeti pro místní trh vyrábět také v Číně. Od roku 2013 zde bude Škoda ve spolupráci se Shanghai Volkswagen produkovat i nový kompaktní model. Počet modelů vyráběných v Číně se tak zvýší na pět.

Také v Rusku dojde k rozšíření produkce a to díky partnerství koncernu Volkswagen s ruskou Automobilkou GAZ Group. V posledním čtvrtletí roku 2012 začne z linek v závodě GAZ v Nižním Novgorodu sjíždět model Yeti. Už v letošním roce pak v Indii odstartuje výroba zcela nového kompaktního sedanu.

Pozornost je věnována také tradičním trhům - evropskému a domácímu českému. V hlavním závodě v Mladé Boleslavi se bude v budoucnu vedle Fabie a Octavie vyrábět ještě třetí model, čemuž se odpovídajícím způsobem přizpůsobuje navyšování kapacity výrobních linek. V závodě ve Vrchlabí bude Škoda od konce roku 2012 vyrábět automatickou dvouspojkovou převodovku DQ200.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688