iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  06.09.2011 09:18:45

Akciový výhled 6. 9.: Další dluhová facka (+ ČEZ)


iPoint.cz

Americké trhy sice otevřou až dnes, ale už teď je jasné, že nás nečeká příliš optimistický start. Akciové futures indikují až 2% pokles poté, co evropské a asijské trhy výrazně prohlubují své ztráty ze včerejšího obchodování. Obchodníci tak sázejí na další eskalaci dluhové krize. „Když se podíváte na to, jak se spready ve výnosech ve Španělsku, Řecku i Itálii rychle rozšiřují, vzbudí to ve vás silné obavy, zda je tato situace v eurozóně ještě udržitelná“, řekl v rozhovoru pro Bloomberg Joost van Leenders, investiční stratég BNP Paribas. „A tyto obavy jsou nyní patrné na akciových trzích. Negativní sentiment na akciových trzích pak přispívá k dalším obavám, že bankovní sektor zachvátí problémy s likviditou kvůli problémům na úvěrovém trhu. To je příčinou, že se investoři snaží zbavovat těch nejvíce rizikových aktiv,“ říká k situaci Joost van Leenders. Prodejní panika zachvátila především evropské bankovní tituly. Akcie Royal Bank of Scotland se propadly až o 12 %, Societe Generale zakončila až s 8% ztrátou, což negativně ovlivnilo i akcie Komerční banky, které na pražské burze výrazně oslabily o více než 6 %. Výrazně oslabily i akcie Bank of America, které se obchodují i na německé burze. Jejich cena spadla ve včerejším obchodování o více než 8 %.

Po delší době se znatelně zahýbal i kurz eurodolaru. Ten za poslední týden oslabil až o 3 %, když spekulanti sázejí na další problémy s dluhovou krizí v eurozóně. V současné situaci na finančních trzích se daří zlatu, jehož cena na elektronické burze COMEX aktuálně roste na svá historická maxima přes 1923 USD za trojskou unci.

Asijské trhy navazují na propady v Evropě a zaznamenávají až 2% ztráty. Nikkei 225 odepisuje 2,21 %, TOPIX ztrácí 1,93 % a hongkongský Hang Seng je níže o 1,29 %. V Evropě proto čekejme zahájení opět v negativním teritoriu. Ztráty by mohl rozšířit bankovní sektor a cyklické tituly závislé na vývoji ekonomiky.

Parket dnes zhlédne další díl nekonečného seriálu o evropském dluhu a ani dnes fortuna býkům nakloněna nebude. Prodávat se budou zřejmě dále opět bankovní tituly, jež jsou letos v létě v nemilosti...

Úterní akciový kudykam, novinky z ČEZ a nová doporučení pro Komerční banku a VIG. Jak asi tušíte, valuace jdou k zemi... Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688