Akcie v ČR  |  29.08.2011 11:09:04

Ranní přehled: 29/08/11: PMČR

Index PX: 1 015 bodů (-1% d/d); objem: 1 100 mil.

Komentář trhu

Poslední den v týdnu se odehrával zejména v očekávání zpráv z druhé strany Atlantiku. Co se týče makrodat, ty nepřinesly výraznější negativní překvapení, HDP USA vzrostlo namísto 1,1 % o 1 % spotřebitelská důvěra se mírně zlepšila na 55,7 bodů, nicméně evropské trhy vzhledem k nervozitě před vystoupením šéfa Fedu rozšiřovaly své ztráty. Prvotní šok z neoznámení QE3 přinesl propad na denní minima, nicméně převážil optimistický výhled šéfa bankéřů a možnost konkrétních monetárních stimulů, která by se v případě nutnosti měla projednávat na zářijovém sjezdu. Indexy v USA tak začaly později posilovat. Aktivita investorů na BCPP byla v kontextu nejistoty slabá. Více jak 2% ztráty si připsaly Erste Bank (573,9 ) a NWR (158 ), které zatím neúspěšně bojuje s úrovní 160 . Titul se bude v úterý naposledy obchodovat s nárokem na dividendu 0,16 Eur. Komerční banka korigovala své zisky, získané díky nákupnímu doporučení od Goldman Sachs a zvýšenému ratingu, jen sporadicky (-0,6 %, 3 480 ). ČEZ odevzdal 1 %. Do zeleného pásma se dostale Telefonica (+0,21 %, 427,9 ) a další dividendové tituly jako Pegas či Philip Morris. Index PX celkově odevzdal 1 %


PMČR: Neutrální DD: Revize. Cílová cena: Revize.

Philip Morris CR by měl do konce měsíce zveřejnit své hospodářské výsledky za 1H11. Na nekonsolidované bázi očekáváme, že celkové tržby dosáhnou 5,3 mld. (+1,5 % r/r). Za růstem stojí především ostatní export (+7,4 %) a rovněž mírně tržby z ČR (+1,2 %), kde cenový efekt převýší objemový. Naopak pokles čekáme ve slovenských tržbách (-13,5 %) díky zvýšení daně na počátku roku.

Nepředpokládáme, že by zveřejněné výsledky měly mít výraznější vliv na hospodaření, pokud dopadnou dle očekávání. Na druhou stranu jsou to jedny z mála zpráv, které v průběhu roku společnost zveřejní a proto je potřeba jim věnovat pozornost. I přes všeobecný společenský odklon od tabákových výrobků PMČR zůstává solidním defenzivním titulem.

titulem.

Nekons., IFRS (mil. )

Oček. 1H2011

r/r

1H10

Tržby

5 312

1,5 %

5 231

EBITDA

1 692

2,9 %

1 645

   EBITDA marže

31,9%

0,5 p.b.

31,4%

Čistý zisk

1 194

2,2 %

1 168

Zdroj: PMCR, J&T Banka


Komentář k americkému obchodování

Americké akcie začaly obchodování v očekávání projevu Bena Bernankeho v Jackson Hole v záporu, který se prohloubil až ke 2%. Část trhu žila v naději na QE3, ovšem Bernanke ten jejich představy nenaplnil. Z jeho projevu ale bylo možno vyčíst postoj, že i když je momentálně ekonomika slabá, není důvod,  aby musel v této situaci použít další nástroje, které FED na stimulaci ekonomiky ještě údajně má. Indexy se tak otočily do zelených čísel. NASDAQ si připsal +2,5 %, index  Dow Jones pak +1,2 %, když ho táhly nahoru nejvíce Caterpillar (+2,43%) a Alcoa (+2,5%). Východní pobřeží USA se v pátek připravovalo na úder hurikánu Irena, který udeřil na New York. V trase hurikánu stojí také 10% kapacity americké produkce benzínu, což vedlo k růstu jeho ceny o 10 centů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688