Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  26.08.2011 22:07:59

US trhy – rekapitulace uplynulého, 34. týdne, a výhled na týden od 29. 8.


Zhodnocení uplynulého týdne:

Tento týden byl ve svém výsledku růstový a byl tak prvním zeleným týdnem po předchozích 4 týdnech poklesu. Index S&P 500 přidával přibližně 4,5 %. Odehrálo se událostí, které mohou ovlivnit další vývoj trhů. Mezi tyto události se dá zařadit vítězství Libyjských povstalců a tedy výhled na uklidnění tamní situace a obnovení dodávek ropy. Rovněž se v průběhu týdne spekulovalo na výsledek pátečního jednání představitelů FEDu v Jackson Hole a na možnost dalšího kvantitativního uvolňování. Tento scénář se sice nepotvrdil a další kroky tohoto charakteru by investory spíše v tuto chvíli utvrdily v názoru, že situace v ekonomice je natolik neutěšená, že bylo nutné k tomuto kroku přistoupit. Ve svém vystoupení potvrdil Ben Bernanke, že situace ekonomiky se zvolna zlepšuje, čehož důkazem je i nejnižší počet pokračujících žádostí v nezaměstnanosti od září 2008. O dalších možnostech stimulace ekonomiky, kterých má údajně FED dostatek, bude jednáno v příštím měsíci. Pozitivním signálem pro trhy byl také čtvrteční nákup Warrena Buffeta, který ohlásil, že kupuje preferenční akcie Bank of America v hodnotě 5 mld. USD. Díky posilování indexů a mírnému uklidnění situace na trzích prudce oslabilo zlato. Týden končilo sice na ceně poblíž 1824 USD za unci, nicméně během týdne se podívalo až k ceně téměř 1700 USD. Cenu ropy podpořily pozitivní informace ohledně ekonomiky a ta se v závěru týdne pohybovala na cenách přibližně 85,50 USD za barel. Posílil i pár EUR/USD, tentokrát k hodnotě 1,45.
Co se týče sektorů, tak všechny končily v zeleném. Nejvíce se dařilo sektoru průmyslového zboží, který rostl o 6,5 %. Naproti tomu utility přidávaly pouze 2,4 %.

Makrodata:

V pondělí 35. týdne budou zveřejněny indikátory osobní spotřeby a počet rozjednaných prodejů domů. V úterý budou následovat index cen domů, spotřebitelská důvěra a FOMC Minutes. Ve středu vyjdou počty žádostí o hypotéky, změna zaměstnanosti, index nákupních managerů, podnikové objednávky a také změna stavu zásob ropy. Ve čtvrtek to bude tradiční údaj o vývoji počtu žádostí v nezaměstnanosti, produktivita mimo zemědělství, výrobní index ISM a další. Týden uzavřou důležitá páteční data o vývoji počtu pracovních míst mimo zemědělství a výši nezaměstnanosti.
Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese http://grantcapital.cz/komentare-k-trhu/us-makrodata

Modelové portfolio:                                 

Ve 34. týdnu roku 2011 modelové portfolio Grant Capital shortovalo a coverovalo VXX, prodalo a nakoupilo akcie ATPG a nakoupilo akcie CSCO.
Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese http://grantcapital.cz/obchodovani/modelova-portfolia/modelovy-ucet-usa


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688