iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  24.08.2011 09:29:44

Akciový výhled 24. 8.: Fraška jménem Dobrá nálada (+NWR, Pegas)


iPoint.cz

Takřka velkým třeskem by se dala hodnotit včerejší zámořská seance. Trh jednoduše přiznal barvu: Sází na další level dolarové terapie jménem QE3. Jasně to naznačují i významné banky na Wall Street a svými výroky tlačí Bernankeho téměř do kouta: „Na základě našich rozhovorů s klienty se domníváme, že by byli velmi překvapeni, pokud by Bernankeho projev neobsahoval zmínku o dalších nákupech aktiv,“ hlásá například do světa skrze CNBC analytik Zach Pandl z Goldman Sachs. Navíc výsledkem loňského setkání v Jackson Hole opravdu nakonec další dolarová sprcha byla. Vyzpovídali jsme na toto téma v rámci exkluzivního průzkumu i domácí analytiky: „V dohledné budoucnosti QE3 neočekávám, stav ekonomiky ještě není dostatečně špatný a inflace dostatečně neklesla. Může k němu dojít, pokud nezaměstnanost stoupne nad 9,5 % a bude mít tendenci k dalšímu růstu a pokud se CPI jádrový dostane k 1 % s tendencí k dalšímu poklesu,“ domnívá se Luboš Mokráš z České spořitelny. Názorové pásmo vám přineseme ve speciálním textu.

Wall Street předvedla brilantní býčí seanci, když hlavní akciové indexy posilovaly v průběhu celého dne a uzavřely na svých maximech až s 4% zisky. Vlna optimismu se přehnala skrze všechny sektory, trochu zaostávaly jen utility, které si v průměru připsaly až 2 %. Z prodejního tlaku se stále nedaří uniknout akciím Bank of America (-1,87 %), jejichž obchodování nyní doprovázejí rekordní objemy. Ostatním bankám na Wall Street se vcelku dařilo. Akcie Citigroup seanci zakončily silnější o 4,83 %, Wells Fargo o 4,59 % a JP Morgan & Chase o 4,10 %. Slušné zisky si připsaly také akcie Amazon (+9,02 %), poté co se objevily zprávy, že společnost plánuje na podzim oznámit vydání nových tabletů a posílit tak svoje postavení vůči konkurenčnímu Applu. Celkově S&P 500 zakončil silnější o 3,43 %, DJIA přidal 2,97 % a NASDAQ Composite 4,29 %.

Cena zlata na vývoj na akciových trzích reagovala prudkým oslabením o 3,5 %. To je největší intradenní propad od 1. července minulého roku. „Zlato se silně projevuje jako bublina a pokračuje nadále v tom, aby nás všechny napálilo. Je tu poměrně značné riziko korekce, která nebezpečně číhá za rohem, než aby se nyní vyplatilo nastoupit do pozic,“ uvedl k vývoji ceny zlata stratég Kingsview Financial v Chicagu Matt Zeman. Včera se cena zlata dostala na nové rekordy 1917,9 USD za trojskou unci, což za poslední tři týdny představuje nárůst o 17 %. Jedná se již o 11. rok v řadě, kdy se zlato nachází v býčím trendu, což je největší růstová série od roku 1920. Investoři se snaží zlatem diverzifikovat své portfolio od akcií a některých cizích měn. Žlutý kov dosáhnul ve včerejším obchodování svých nových historických maxim také ve vyjádření v euru, britské libře či švýcarském franku.

Evropa se dnes tváří lehce příznivě, nicméně do pátku bude vzhledem k extrémní nejistotě trh velmi rozkolísaný, nejasný a kdykoli připravený k rychlým obratům. Nicméně nálada je plusová a hlavní emise by mohly o pár desetinek poskočit vzhůru. Za „normálních“ okolností by byla hlavní pozornost věnována výsledkovému NWR...

Středeční akciový kudykam včetně nového doporučení pro NWR od Goldman Sachs, či odhadů výsledků Pegasu čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt   8:18  AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší ROWAN LEGAL (ROWAN LEGAL)
St 16:39  Akciové trhy: Praha na zelené nule - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 16:37  Akciové trhy: Evropské indexy výrazně ztrácí - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688